חיפוש
  • חסי סגל

עוגיות אלפחורס

מי לא אוהב אלפחורס עוגיה שעוד לפני שלמדתי קונדיטוריה באופן רשמי הכנתי אותה מלא פעמים.היא תמיד מתגמלת משהו ברכות שלה מענג.

כתבתי לכם מתכון כי בלוג בלי מתכון לעוגיות אלפחורס לא שווה. נכון ?

עכשיו לפני פורים זה יותר ממתאים למשלוחי מנות .

מכינים אורזים בקופסא יפה ושולחים לאהובים.



אלפחורס (30 עוגיות)


300 גרם קורנפלור

200 גרם קמח

1/2 כפית אבקת סודה

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

150 גרם אבקת סוכר

3 חלמונים

2 כפות ברנדי

1 כפית תמצית וניל

צנצת ריבת חלב למילוי

קוקוס טחון לגלגול


אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם ווג גיטרה מקרימים את חמאה אבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.3-4 דקות.

מוסיפים את החלמונים .ומערבלים היטב מוסיפים את הברנדי והוניל ומלח.

מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים בזריזות רק עד שהם נספגים בתערובת (עירבול יתר פוגם במרקם הרך). מצננים במקרר שעה.

מחממים תנור ל160 מעלות.

מרדדים את הבצק בין 2 דפי נייר אפייה לעובי 3/4 ס"מ.

קורצים עיגולים בקוטר 3-5 ס״מ.

מניחים את העיגולים על תבניות האפייה במרווחים.

ומקפיאים חצי שעה (לא חובה זה שומר על צורה יותר אחידה)

אופים בין 8 ל-10 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. ומצננים. מעבירים את הריבת חלב לשקית זילוף.

מסדרים את העוגיות לזוגות.

ומזלפים ריבת חלב על מחצית מהעוגיות.

סוגרים לצורת סנדוויץ ומגלגלים בקוקוס.

העוגיות במיטבן יום אחרי ההכנה. הן סופגות את טעמי הריבת חלב והופכות לנמסות בפה.

טיפים:

שימו לב שהריבת חלב תהייה באיכות טובה ומספיק יציבה למילוי.

עוגיות אלפחורס אופים מעט זמן. הצבע נותר בהיר וזה כל היופי והטעם.

אני אפיתי עוגיות עבות אפשר לרדד בעובי שמתאים לכם תקבלו יותר עוגיות.

אחרי הרידוד אפשר לאפות מיד אני אוהבת להקפיא ולאפות ישירות מהמקפיא העוגיה שומרת על צורתה.




2470 צפיות0 תגובות
צרו איתי קשר

All Rights Reserved Chasi Segal @ Designed by Ann Shrayber

QueenOf Cake2.png