חיפוש
  • חסי סגל

בייגל ירושלמי ללא לישה

אני קוראת להם בייגל הקסם.

בצק שמערבבים בקערה בלי מיקסר מנוחה ארוכה.

אפיה קצרה ויש לכם בייגלים מדהימים וטריים על הבוקר.



לבייגל:

500 גרם קמח לבן (עדיפות לקמח לחם שטיבל)

5 גרם שמרים יבשים (כפית)

1 כפית סוכר

1/2 1 כפיות מלח

400 מ״ל מים פושרים*



שומשום

שמן זית בנדיבות

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים יחד את כל המצרכים מלבד המים בעזרת כף עץ.

מתחילים *380 מ״ל מים ומוסיפים רק אם יש צורך.

ומערבבים לתערובת בצק אחיד ודביק.

מכסים את הקערה בניילון נצמד.

ומשאירים בטמפרטורת החדר במשך 15 שעות (כן כן)

אפשר גם פחות זמן 10 שעות גם עובד.

שמעתם נכון זה הקסם.(בקיץ עדיף במקרר)

מומלץ להכין בערב ולאפות מיד שקמים בייגלים טריים.

הבצק אחרי ערבוב ככה הוא נראה אין צורך לערבב יותר מזה מערבבים עם כף עץ עד איחוד.


הבצ’ק אחרי מנוחה ארוכה

מחממים תנור ל250 מעלות.

מקמחים משטח עבודה בנדיבות.

מוציאים את הבצק שתפח ונראה די נוזלי בשלב הזה עם הרבה בועות.

מחלקים את הבצק ביידיים מקומחות.

ל8 חלקים.

מגלגלים כל חלק לנחש.


טובלים במים ומיד בשומשום

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

ומכניסים לתנור חם חם (לא לוותר זה סוד הקסם)

אופים במשך 10-12 דקות או עד להזהבה יפה.

מוציאים ומברישים מיד בשמן זית.

הבייגלים במיטבם ביום הכנתם.

ניתן להקפיא ולחמם בתנור חם כמה דקות.

3963 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
צרו איתי קשר

All Rights Reserved Chasi Segal @ Designed by Ann Shrayber

QueenOf Cake2.png