top of page
חיפוש
  • חסי סגל

חלת מפתח בבקה שמרים שוקולד

500 גרם קמח לבן מנופה

8 גרם שמרים יבשים

100 מ״ל שמן

80  גרם סוכר לבן

1 ביצה

1 חלמון

קורט מלח

120-130 מ״ל מים  (במידת הצורך אם הבצק יבש מוסיפים כמה כפות מים)


למלית שוקולד:

75 גרם שמן קוקוס* 75 גרם ממרח*או חמאת אגוזים/שקדים/בוטנים *** במקום שמן קוקוס וממרח אגוזים

אפשר לשים כתחליף 150 גרם חמאה או נטורינה

150 גרם שוקולד מריר איכותי מומס(מומלץ 60%)

קורט מלח

125 גרם סוכר או אבקת סוכר (רק שימו לב בשימוש באבקת סוכר המלית מעט נוזלית יותר צריך לעבוד מהר)

45 גרם קקאו איכותי כהה


לסירופ סוכר:

100 גרם סוכר

100 גרם מים

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

מניחים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר מערבלים  במהירות נמוכה.

עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.

הבצק מעט דביק וזה בסדר.

מערבלים במשך -14 12 דקות (שימו טיימר)


מוציאים את הבצק מקערת המיקסר.מאחדים לכדור ומשמנים היטב מכל הצדדים. מחזירים לקערה עוטפיםבניילון נצמד.


ומתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי.(הבצק לא מאוד תופח כמו חלות וזה בסדר)


מכינים מיד את המלית השוקולד שתספיק להתקרר.

מערבבים שוקולד מומס עם כל מצרכי המלית.

טורפים לתערובת חלקה ואחידה.

שומרים במקרר עד השימוש.

במידה והמלית התקשתה מידי מחממים כמה שניות בודדות ממש (לא ממיסים)

מרקם הממרח דומה לממרח שוקולד ונוח למריחה.

אם הוא מתקשה מידי משחקים עם הטמפרטורה.


להרכבה:

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים

מרדדים כל חלק למלבן.

מורחים ממרח בנדיבות ומגלגלים לרולדה הדוקה.

עושים את זה גם עם החלק השני.

ומקפיאים את הרולדות (בערך 15-20 דקות)

שיהיו יציבות.

פורסים מכל צד שבלול (לצורת המפתח)



מחלקים כל רולדה ל3 חלקים לאורך (ראו בסרטון/תמונה) יוצרים צמה הדוקה  (אם הרוצועות ממש קפואות ולא גמישות ממתינים כמה דקות ומעצבים)

מרפדים מגש עם נייר אפיה.

ומעצבים את צורת המפתח.

אופים יחד עם הקערה משומנת (אפשר גם תבנית מאפינס חד פעמית במקום הקערה)

מתפיחים שעה (לא פחות)

מכינים סירופ סוכר בסיר קטן מניחים את המצרכים על אש בינונית עד שהסוכר נמס בערך -2 דקות ומקררים עד ההברשה.

שימו לב מזגגים סירופ קר על עוגה חמה.

מפעילים תנור מראש ל170 מעלות (אני אופה בטורבו) הזמנים בטורבו מהירים יותר שימו לב!


מורחים ביצה ואופים במשך 15-25 דקות.

תלוי בעוצמת התנור וסוג האפיה ודואגים להציץ לראות שמוכן גם בפנים.


מוציאים את החלה מהתנור ומברישים מיד בסירופ.


2,671 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page