top of page

שושני שמרים שקדים ותפוחים מקורמלים

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • לפני 3 ימים
  • זמן קריאה 1 דקות
ree
ree


שושני שמרים קרם שקדים ותפוחים מקורמלים

לבצק (12/14 מאפים אישיים)

500 גרם קמח

10 גרם שמרים

250 גרם חלב קר

2 ביצים

קורט מלח

50 גרם סוכר

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


לקרם שקדים

100 גרם חמאה רכה

100 גרם שקדים מולבנים טחונים (אבקת שקדים)

חצי כפית מחית וניל

100 גרם סוכר

1 ביצה

1 כף קורנפלור או קמח


לתפוחים המקורמלים

2 תפוחים ירוקים קלופים

10 גרם חמאה

3 כפות סוכר חום


100 גרם שקדים פרוסים

אבקת סוכר לפיזור

טופי קרמל או ריבת חלב (אופציה) לזילוף אחרי אפיה

אופן ההכנה:

הבצק:

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את כל החומרים מלבד החמאה במהירות נמוכה.

כשהבצק מתגבש מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ומגבירים מעט את המהירות עד שהחמאה נטמעת.

לשים 12 דקות עד שהבצק אחיד ומעט דביק.

מכסים ומתפיחים כשעה (או משתמשים בתוכנית ההתפחה במיקסר ההתפחה חצי שעה).


התפוחים:

במחבת מניחים תפוחים, סוכר וחמאה על אש בינונית. מבשלים עד שהסוכר נמס והתפוחים מתקרמלים. מכבים ושומרים בצד מכוסה.


קרם השקדים:

בקערה מערבבים את כל המצרכים לקרם אחיד. שומרים במקרר עד להרכבה.


הרכבה:

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מכל חלק יוצרים מלבן, מורחים על ¾ שטחו חצי מכמות קרם השקדים, ומקפלים (לפי הסרטון).

פורסים ל6 רצועות ומלפפים כל רצועה ל”שושנה”.

מניחים בתבנית עם רווחים, מתפיחים כחצי שעה.

בינתיים מחממים תנור ל־170 מעלות.

על כל שושנה מניחים כפית תפוחים מקורמלים ומפזרים שקדים פרוסים.

אופים 15-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור), עד שהמאפים זהובים ואפויים גם בתחתית.

אם רוצים אפשר בשלב הזה לזלף טופי קרמל או ריבת חלב מעל המאפים.

ree

תגובות


bottom of page