שושני שמרים שקדים ותפוחים מקורמלים
- חסי סגל
- לפני 3 ימים
- זמן קריאה 1 דקות


שושני שמרים קרם שקדים ותפוחים מקורמלים
לבצק (12/14 מאפים אישיים)
500 גרם קמח
10 גרם שמרים
250 גרם חלב קר
2 ביצים
קורט מלח
50 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
לקרם שקדים
100 גרם חמאה רכה
100 גרם שקדים מולבנים טחונים (אבקת שקדים)
חצי כפית מחית וניל
100 גרם סוכר
1 ביצה
1 כף קורנפלור או קמח
לתפוחים המקורמלים
2 תפוחים ירוקים קלופים
10 גרם חמאה
3 כפות סוכר חום
100 גרם שקדים פרוסים
אבקת סוכר לפיזור
טופי קרמל או ריבת חלב (אופציה) לזילוף אחרי אפיה
אופן ההכנה:
הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את כל החומרים מלבד החמאה במהירות נמוכה.
כשהבצק מתגבש מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ומגבירים מעט את המהירות עד שהחמאה נטמעת.
לשים 12 דקות עד שהבצק אחיד ומעט דביק.
מכסים ומתפיחים כשעה (או משתמשים בתוכנית ההתפחה במיקסר ההתפחה חצי שעה).
התפוחים:
במחבת מניחים תפוחים, סוכר וחמאה על אש בינונית. מבשלים עד שהסוכר נמס והתפוחים מתקרמלים. מכבים ושומרים בצד מכוסה.
קרם השקדים:
בקערה מערבבים את כל המצרכים לקרם אחיד. שומרים במקרר עד להרכבה.
הרכבה:
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מכל חלק יוצרים מלבן, מורחים על ¾ שטחו חצי מכמות קרם השקדים, ומקפלים (לפי הסרטון).
פורסים ל6 רצועות ומלפפים כל רצועה ל”שושנה”.
מניחים בתבנית עם רווחים, מתפיחים כחצי שעה.
בינתיים מחממים תנור ל־170 מעלות.
על כל שושנה מניחים כפית תפוחים מקורמלים ומפזרים שקדים פרוסים.
אופים 15-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור), עד שהמאפים זהובים ואפויים גם בתחתית.
אם רוצים אפשר בשלב הזה לזלף טופי קרמל או ריבת חלב מעל המאפים.

תגובות