ביסקוטי שקדים שוקולד לבן
18-20 יחידות
100 גרם חמאה מומסת או 90 מ״ל שמן קנולה
150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
2 ביצים L
1 כפית תמצית או מחית וניל
גרידה מחצי תפוז או קלמנטינה
280 גרם קמח (2 כוסות)
1 וחצי כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
120 גרם שקדים טבעיים שלמים (כוס)
לציפוי:
150 גרם שוקולד לבן מומס
כף שמן קנולה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-165 מעלות
מנפים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה,ומלח.
יוצרים גומה בחומרים היבשים, ויוצקים פנימה ביצים סוכר שמן או חמאה מומסת תמצית וניל וגרידה.
מוסיפים שקדים שלמים.
מערבבים בעזרת כף עץ לבצק אחיד
יוצרים מהבצק שתי כיכרות בידיים רטובות, ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 35-30 דקות, עדשהכיכרות יציבות למגע מצננים לחלוטין (לפחות שעה)
מחממים תנור ל160 מעלות.
פורסים את הכיכרות בעזרת סכין לחם לפרוסות בעובי חצי ס"מ. משכיבים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפיהומייבשים בתנור במשך 15 דקות עד שהן יבשות למגע (תלוי בעוצמת התנור) מצננים לחלוטין.
מערבבים שוקולד לבן מומס עם שמן לתערובת חלקה.
טובלים כל ביסקוטי בשוקולד בחלק התחתון.
מצננים עד שהציפוי מתקשה ומגישים.
שומרים בצנצנת אטומה.
טיפ :
לגרסה ללא חלב (פרווה)
מחליפים חמאה בשמן
שוקולד לבן בשוקולד מריר
Comments