חיפוש
  • חסי סגל

בראוניז שוקולד לבן פקאן של פסח

בראוניז חלומיים שביס ממנו תשכחו את כל מה שחשבתם על עוגות פסח.בראוניז חלומיים מושחתים מתאימים גם עם גלידה בצד כקינוח מושלם.


תבנית בקוטר 20ס״מ/24ס״מ

לבצק פריך:

60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם אבקת שקדים (1 כוס )

60 גרם פקאן טבעיים עדיף קלויים קצוצים דק

50 גרם קמח תפוח אדמה/קורנפלור

100 גרם סוכר לבן

רבע כפית אבקת אפיה

קורט מלח

1 חלמון

לבראוניז:

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

4 ביצים

150 גרם סוכר

רבע כפית מלח

50 גרם אבקת שקדים מולבנים

3 כפות קקאו

תוספות:

100 גרם (חבילה) שוקולד לבן טורינו/שמרלינג קפה או כל טעם אהוב.

מחלקת לחצי:

50 גרם ממיסה +כפית שמן לשיוש

50 גרם שברי שוקולד לתערובת הבראוניז

אופציה:50 גרם פקאן קלוי לפיזור


אופן ההכנה:

לבסיס:

מערבבים את כל חומרי הבצק בידיים לבצק אחיד ומעט דביק.עוטפים בשקית ומניחים למנוחה של שעה במקרר.

מחממים תנור 170 מעלות ואופים 15 דקות או עד שזהוב (שימו לב משום שאין קמח בבצק הוא משחים מהר יותר)

מצננים ומשאירים את התנור דולק ומכינים בראוניז:

ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל/בן מארי

לתערובת חלקה ומבריקה מוסיפים סוכר ביצים מלח טורפים ומוסיפים קמח שקדים וקקאו טורפים לתערובת אחידה ויוצקים על גבי הבסיס האפוי.



דוחפים פנימה שברי שוקולד.

לשיוש למעלה מוזגים שוקולד מומס עם שמן ומשיישים בעזרת קיסם.

בשלב הזה ניתן לפזר פקאנים קלויים.


אופים במשך 20-25 דקות או עד שהשוליים אפויים המרכז עדיין מעט רך.

הבראוניז מתייצבים בקירור מומלץ שעתיים במקרר.

פורסים לריבועים.


2107 צפיות0 תגובות
צרו איתי קשר

All Rights Reserved Chasi Segal @ Designed by Ann Shrayber

QueenOf Cake2.png