חיפוש
  • חסי סגל

טארט ברטון פיסטוק דובדבן

טארט צרפתי מודרני סבלה ברטון ( סבלה= חול בצרפתית)

אחד הבצקים הפריכים שאני מאוד אוהבת.

במינימום זמן ומאמץ ובלי זמני קירור ארוכים.

תקבלו טארט מרשים עשיר פריך ונימוח בפה

אתם חייבים לנסות.





קוטר 24 ס"מ או 8 בקוטר 7 ס"מ


לבצק ברטון:


150 גרם חמאה רכה מאוד לא מומסת

150 גרם סוכר ( 3/4 כוס)

2 חלמונים

225 גרם קמח (כוס וחצי +כף קמח)

10 גרם אבקת אפיה (1 שקית)

קורט מלח


לקרם פיסטוק


250 מ"ל שמנת מתוקה קרה

45 גרם מחית פיסטוק (3 כפות)

30 גרם אבקת סוכר ( 3 כפות)

30 גרם אינסטנט פודינג וניל (3 כפות)


לקישוט


דובדבנים טריים שטופים ויבשים לקישוט

מירור /ג'לי שקוף לטבילת הדובדבנים

פיסטוקים קלויים וקצוצים דק לפיזור



אופן ההכנה:


מחממים תנור ל175 מעלות

בקערת מיקסר מקציפים חלמונים וסוכר לקצף יציב ובהיר

מוסיפים קמח אבקת אפיה וחמאה מערבבים במרית לאיחוד

( הבצק שמתקבל מאוד רך ומעט דביק וזה בסדר וגם ניתן לזילוף)

מעבירים לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפיה ומשומנת.

משמנים מעט את האצבעות ומשטחים בשכבה אחידה

אופים 20 דקות או עד שהבצק זהוב מצננים ומחלצים מהתבנית .

ומכינים את הקרם

בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה אבקת סוכר ופודינג וניל לקצפת יציבה

מוסיפים קרם פיסטוק מקציפים עד שמתאחד.

מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר עגול מזלפים טיפות בצורה מעגלית.

משאירים עיגול רק במרכז העוגה לדובדבנים


לקישוט:

מחממים מירור שקוף 30 שניות במיקרוגל

וטובלים את הדובדבנים במירור ומניחים במרכז

מקשטים בפיסטוקים קצוצים

הטארט במיטבו ביום הכנתו ולמחרת

אפשר להקפיא את הסבלה ללא הקרם חודש ולהרכיב ביום ההכנה.


המתכון הופק עבור מגזין טעימות קיץ 2018

צילום וסטיילנג : לינוי&דרור

930 צפיות1 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
צרו איתי קשר

All Rights Reserved Chasi Segal @ Designed by Ann Shrayber

QueenOf Cake2.png