top of page
חיפוש
חסי סגל

טוויקס כשר לפסח

עודכן: 15 בינו׳ 2023

הסרטון הכנה המלא בעמוד האינסטגרם


תבנית בקוטר 20ס״מ

לבצק פריך:

60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם אבקת שקדים (1 כוס )

60 גרם פקאן טבעיים עדיף קלויים קצוצים דק

50 גרם קמח תפוח אדמה

50 גרם סוכר לבן

קורט מלח

1 חלמון


לטופי קרמל מלוח:

120 גרם סוכר לבן

60 גרם שמנת מתוקה חמה

40 גרם קוביות חמאה רכה

קורט נדיב של מלח

ציפוי:

200 גרם שוקולד חלב מומס

1 כף שמן




 




אופן ההכנה:

לבסיס:

מערבבים את כל חומרי הבצק בידיים לבצק אחיד ומעט דביק.

משטחים (או מרדדים בזריזות בין 2 ניירות אפיה הבצק מעט דביק)בתבנית מרופדת בנייר אפיה מקפיאים 10 דקות.

מחממים תנור 170 מעלות ואופים 15 דקות או עד שזהוב (שימו לב משום שאין קמח בבצק הוא משחים מהר יותר)

מצננים ומכינים בנתיים קרמל.


לטופי קרמל:

מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן .

במחבת על אש בינונית . מניחים סוכר ולא מערבבים עד שהסוכר נמס ברובו.

חשוב לעמוד צמוד ולהשגיח (סוג של בייבי סיטר)

ברגע שהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי מעט שחום מערבבים בכף עץ.

ומיד שופכים שמנת חמה בהדרגה וטורפים בין לבין (זהירות זה רותח) ומערבבים בזריזות לקבלת תערובת אחידה.מוסיפיםקוביות חמאה ומלח ומערבבים שוב.

מכבים את האש מיד (לא ממשיכים לבשל את הקרמל) מעבירים למסננת רק במידה ויש גושים.

ממתינים עד שהקרמל מעט מתקרר (15 דקות מספיק)

מורחים טופי קרמל על הבסיס האפוי בשכבה אחידה מומלץ בעזרת פלטה מדורגת.



מקפיאים לחצי שעה (אפשר יותר)

מכינים ציפוי בקערה נוחה לטבילה.

פורסים לאצבעות או קוביות בגודל הרצוי.



טובלים בשוקולד מאוד נוח עם מזלג ומניחים על נייר אפיה. מסיימים את כולם ומקפיאים להתייצבות 5 דקות.



5,127 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page