חיפוש
  • חסי סגל

לחמניות שום

לחמניות שום פרמזן ממכרות

לבצק:

500 גרם קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

40 גרם סוכר לבן (4 כפות)

100 מ״ל שמן זית

כפית מלח

250-300 מ״ל מים


לציפוי:

50 גרם חמאה מומסת

5 כפות שמן זית

כף אבקת שום גבישי

כף תבלין פטרוזיליה יבש

כפית מלח

50 גרם פרמזן מגורר לפיזור

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק מלבד המלח. מתחילים ללוש עד שהבצק נפרד מהדפנות.

אם הבצק יבש מוסיפים עוד כמה כפות מים.

מוסיפים מלח.

ולשים במשך 12 דקות במהירות נמוכה.

מוציאים את הבצק מהקערה מאחדים לכדור משמנים מכל הצדדים.

מחזירים לקערה מכסים במגבת נקיה/ניילון נצמד רופף

ומתפיחים במשך שעה/שעה וחצי.

מכינים את הציפוי.


אחרי שהבצק תפח מחלקים לכדורים קטנטנים 30 גרם יחידה מגלגלים כל כדור לנקניק קטן ומלפפים 2 רצועות(ביחד 60 גרם)ללחמניה קטנה.

מניחים על נייר האפיה ומתפיחים בקצרה 15 דקות.

בנתיים מחממים תנור לחום 190 מעלות טורבו.

מכניסים את הלחמניות לאפיה קצרה של 5 דקות מוציאים מהתנור ומורחים ציפוי.


מכניסים לתנור ואופים עוד 5-7 דקות או עד שהלחמניות זהובות.

מיד שהן יוצאות מהתנור מברישים בציפוי שנותר. ומפזרים פרמזן בנדיבות.

מצננים ואוכלים טרי.

אפשר להקפיא ללא ציפוי הפרמזן.

מפשירים מחממים מעט בתנור מברישים בעוד ציפוי ופרמזן.



3135 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול