חיפוש
  • חסי סגל

מאפינס גזר כוסמין מייפל פקאן

אני לא ממש זוכרת מתי טעמתי עוגת גזר פעם ראשונה. אבל מה שאני כן זוכרת שמיד התאהבתי.

משהו בקסם המעט דביק ולח מתקתק (והרעיון שיש בזה ירק וזה בריא יחסית) קסם לי ממש.

בימים שאני מרגישה צורך לאזן אני מכינה מאפינס גזר. שולפת מאפינס אחד לצד הקפה של הבוקר.

המאפינס רכים ועסיסיים משובצים באגוזי פקאן וסירופ מייפל שמשתלבים נהדר עם הגזר.


מאפינס כוסמין מייפל פקאן 18 מאפינס


3 ביצים L

200 מ"ל שמן

150 גרם סוכר חום כהה

150 גרם גרם סוכר לבן

6 גזרים קלופים ומגוררים דק (בינונים)

1 כפית קינמון

1 כפית מחית וניל

200 גרם קמח כוסמין לבן

1 כפית אבקת אפיה

חצי כפית סודה לשתיה

60 גרם פקאנים טבעיים קצוצים גס


18 פקאן טבעיים שלמים לקישוט

רבע כוס מייפל טבעי להברשה אחרי אפיה


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל160 מעלות

בקערת מיקסר מקציפים במהירות בינונית-גבוה ביצים שלמות ו2 סוגי סוכרים שמן ווניל במשך 5 דקות לקציפה יציבה. מורידים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים גזר עד שנטמע בתערובת.

מוסיפים קמח וא.אפיה סודה לשתיה וקינמון מערבלים מוסיפים פקאנים קצוצים לקבלת תערובת אחידה.

מזלפים/עם כף קפיצית 3/4 מגובה עטרות נייר

מכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה

ל 20-25 דקות

בודקים בעזרת קיסם שיצא יבש עם מעט פירורים לחים.



טיפים ממני:

1.שהמאפינס יצאו רכים ואוורירים חשוב שמוסיפים קמח לתערובת לא לערבב יותר מידי רק עד שהתערובת מתאחדת.

שלא יווצר גלוטן שיגרום לעוגה יבשה.

2.אפשר להחליף את הפקאן באגוזים מסוגים שונים.

3.את העטרות נייר היפהפיות ניתן להשיג בחנויות חד פעמיות שונות .ובשביל לשמור על צורתן כדאי לאפות בתוך תבנית מאפינס מתכת.

4. אפשר לאפות בתבנית עוגה. זמני האפיה השתנו בהתאם

5. טיפ כללי. זמני האפיה משתנים מתנור לתנור שימו לב.

1215 צפיות1 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול