עוגת בחושה על טהרת האגוזים רכה ועסיסית
ולא כמו העוגות של פסח שמתחילות ישר בהקצפות
של תבנית ביצים.הבאתי לכם עוגה טעימה במיוחד ובקערה אחת בלי מיקסר.
תבנית בקוטר 20/24 ס״מ
לעוגה:
100 גרם אגוזי לוז טחונים ( כוס +2 כפות)
70 גרם אבקת שקדים(שקדים מולבנים טחונים)כוס פחות כף
100 מ״ל שמן אגוזים/שמן קנולה ( חצי כוס)
80 גרם קוקוס ( 1 כוס פחות 2 כפות)
200 גרם סוכר ( 1 כוס )
4 ביצים שלמות
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופציה : 2 כפות מחית פרלינה אגוזים
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות
בקערה מערבבים את האגוזים שקדים וקוקוס
בקערה נפרדת טורפים בעזרת מטרפה ידנית ביצים .סוכר ווניל שמן. לתערובת תפוחה ואחידה. מוסיפים את האגוזים שקדים וקוקוס.אם משתמשים במחית אגוזים שופכים מעל הבלילה.
ובעזרת סכין עושים צורת שיש.
טורפים קלות. משמנים תבנית. מוזגים את הבלילה עד 3/4 גובה ואופים 40 דקות***(שימו לב לטיפים)
מצננים היטב ומפדרים אבקת סוכר.
טיפים לעוגה מוצלחת:
ניתן להחליף את הקוקוס בסוג אגוזים קצוצים אחר.
1. אם יש ברשותכם משקל עדיף להשתמש בו.
2. הכוסות במתכון הן כוסות מדידה שקונים בחניות כלי בית או חנויות מתמחות (בשום אופן לא כוס חד פעמית!)
3. זמן האפיה קריטי להצלחת המתכוו ועסיסיות העוגה.
אפיית יתר תגרום לעוגה להתייבש.
האופציה זה לפגוש בעזרת קיסם.
4. זמני האפיה משתנים מתנור לתנור מסוגי תבניות שונות.
לכן חשוב לבדוק 10 דקות לפני הזמן שמצוין במתכון.
לעוד שאלות בנושא אפיה.
תכתבו לי בהודעות אינסטגרם אישיות (זמינה שם יותר)
מה אפשר במקום תמצית וניל? אנחנו לא אוכלים בפסח.......