חיפוש
  • חסי סגל

עוגיות אגוזי לוז ושוקולד נימוחות

אז נתחיל בוידוי?!

אני רוצה להודות שמכל הקינוחים והעוגות שאני מכינה בסופו של דבר מה שהכי הכי מדבר אלי זה עוגיות.

בכל צורה וצבע עם אגוזים שוקולד או אפילו חמאה פשוטות.

אבל כאלה שנעשות היטב פריכות ונימוחות כאחד.

ולמה אני לא מכינה אותן יותר אתם שואלים ?

כי כן! אני לא עומדת בפיתוי שיש לי צנצנת של עוגיות חמאה בבית. והן פשוט מתחסלות.

ועוד משהו אחרון כי החורף כאן וברור שלצד הקפה החם חייבים אבל חייבים להתחמם עם עוגיה שווה נכון?!



לעוגיות :

30 עוגיות


140 גרם קמח לבן (1 כוס )

100 גרם אגוזי לוז קלופים *

50 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

רבע כפית אבקת אפיה

כפית נס קפה/אבקת אספרסו

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כף חלב קר


לציפוי:


100 גרם שוקולד חלב

כף שמן קנולה

2 כפות אגוזי לוז קלויים וקצוצים


אופן ההכנה :


מחממים תנור ל160 מעלות


במעבד מזון עם להב מניחים את כל המצרכים מלבד חמאה וחלב. מעבדים הכל לאבקה דקה.

עוצרים את המעבד מזון.

ומוסיפים חמאה קרה וחלב .

מעבדים בפולסים קצרים בלבד לאיחוד ולקבלת גושי בצק אחידים מאחדים בידיים.

מגלגלים עוגיות לכדורים קטנים (למקפידים 10 גרם)

ומגלגלים כל חלק לנקניק קטן וסוגרים לצורת סער.

מניחים את העוגיות במרווח על מגש מרופד בנייר אפיה .

ואופים 10 דקות בלבד (בודקים שהעוגה זהובה בתחתית )

אם לא מוסיפים עוד 2 דקות .

מצננים לחלוטין .




בנתיים מכינים שוקולד לציפוי:

ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד חלב

להמסה חלקה ומבריקה מוסיפים שמן .

מערבבים ומעבירים לכוס צרה ונוחה לטבילה.

טובלים כל מחצית עוגיה ומפזרים אגוזים.

העוגיות מתקשות בטמפרטורת חדר/על רשת

אפשר לזרז אם רוצים לאכסן ולקרר במקפיא .



טיפים נוספים :


1.אפשר להחליף את האגוזים בסוג אחר של אגוזים פקאן או שקדים .

2. אגוזי לוז אפשר לקנות מולבנים בחניות מתמחות או בחניות פיצוחים לבקש אגוזי לוז טבעיים (לא מלוחים)

להסרת הקליפה מניחים בתנור שחומם מראש ל170 אופים 10 דקות מניחים במגבת משפשפים ומסירים קליפה

לא חייבים להסיר הכל זה נותן אקסטרה טעם לעוגיות.

3. לא חובה לצפות בשוקולד אפשר לוותר ופדר אבקת סוכר.

1775 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

בואנטי