חיפוש
  • חסי סגל

עוגיות חמאה דניות

מכירים את העוגיות חמאה דניות בקופסא פח כחולה?

עוגיות חמאה ממכרות ופריכות מצופות סוכר?

נפגשתי ליום אפיה משותף לפורים עם בתיה שורק מלכת

הבצקים ובעלת בלוג ואינסטגרם מתכונים טעימים במיוחד.

והכנו לכם גרסה ביתיתמושלמת למשלוחי מנות.

בצק אחד 3 צורות שונות.

אל תפספסו את סרטון ההכנה באינסטגרם.

לבצק:

240 גרם חמאה רכה מאוד

140 גרם סוכר

2 ביצים

חצי כפית מחית/תמצית וניל

315 גרם קמח

רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מניחים חמאה סוכר ווניל.

מערבלים בעזרת וו גיטרה כ5 דקות במהירות בינונית

לקבלת תערובת חמאה תפוחה ובהירה (בין לבין מנקים את דפנות הקערה)

מוסיפים ביצים ומערבלים 2 דקות לקבלת תערובת אוורירית ואחידה.

מוסיפים קמח ומלח ומערבלים לאיחוד בלבד ( מומלץ להימנע מעיבוד יתר של הבצק)

הבצק מתקבל רך ודביק (מסתדר בקירור)

מקמחים משטח עבודה ומחלקים ל3 חלקים שווים.

חלק אחד מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב (ולא מקררים)

את 2 החלקים עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר (אפשר לשמור במקרר עד 24 שעות)

בצק 1:

מזלפים טבעות קטנות במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

מקפיאים עד סיום הכנת העוגיות.





בצק 2:

מפזרים קמח על משטח עבודה.

מחלקים לפיסות של 15 גרם (או כדורים קטנטנים)

מגלגלים לנקניק קטן ויוצרים צורת בייגלה (ראו סרטון)

טובלים כל עוגיית בייגלה בסוכר גבישי/סוכר רגיל

ומקפיאים חצי שעה.




בצק 3:

מניחים על גבי נייר אפיה בצק, ויוצרים צורת גליל מהודק.

ומקפיאים.


מחממים תנור ל175 מעלות


פורסים את הגליל לפרוסות בגודל הרצוי.

מניחים במגש מרופד בנייר אפיה

מסדרים את כל סוגי העוגיות ואופים 10-15 דקות או עד שהעוגיות אפיות מעט זהובות בתחתית אך עדיין בהירות.

מצנננים לחלוטין.



1,072 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול