top of page

עוגיות חמאה דניות

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 22 בפבר׳ 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 15 בינו׳ 2023

מכירים את העוגיות חמאה דניות בקופסא פח כחולה?

עוגיות חמאה ממכרות ופריכות מצופות סוכר?

נפגשתי ליום אפיה משותף לפורים עם בתיה שורק מלכת

הבצקים ובעלת בלוג ואינסטגרם מתכונים טעימים במיוחד.

והכנו לכם גרסה ביתיתמושלמת למשלוחי מנות.

בצק אחד 3 צורות שונות.

אל תפספסו את סרטון ההכנה באינסטגרם.

ree

לבצק:

240 גרם חמאה רכה מאוד

140 גרם סוכר

2 ביצים

חצי כפית מחית/תמצית וניל

315 גרם קמח

רבע כפית מלח


אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מניחים חמאה סוכר ווניל.

מערבלים בעזרת וו גיטרה כ5 דקות במהירות בינונית

לקבלת תערובת חמאה תפוחה ובהירה (בין לבין מנקים את דפנות הקערה)

מוסיפים ביצים ומערבלים 2 דקות לקבלת תערובת אוורירית ואחידה.

מוסיפים קמח ומלח ומערבלים לאיחוד בלבד ( מומלץ להימנע מעיבוד יתר של הבצק)

הבצק מתקבל רך ודביק (מסתדר בקירור)

מקמחים משטח עבודה ומחלקים ל3 חלקים שווים.

חלק אחד מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב (ולא מקררים)

את 2 החלקים עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר (אפשר לשמור במקרר עד 24 שעות)

בצק 1:

מזלפים טבעות קטנות במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

מקפיאים עד סיום הכנת העוגיות.


ree


ree

בצק 2:

מפזרים קמח על משטח עבודה.

מחלקים לפיסות של 15 גרם (או כדורים קטנטנים)

מגלגלים לנקניק קטן ויוצרים צורת בייגלה (ראו סרטון)

טובלים כל עוגיית בייגלה בסוכר גבישי/סוכר רגיל

ומקפיאים חצי שעה.


ree

ree

בצק 3:

מניחים על גבי נייר אפיה בצק, ויוצרים צורת גליל מהודק.

ומקפיאים.

ree

מחממים תנור ל175 מעלות


פורסים את הגליל לפרוסות בגודל הרצוי.

מניחים במגש מרופד בנייר אפיה

מסדרים את כל סוגי העוגיות ואופים 10-15 דקות או עד שהעוגיות אפיות מעט זהובות בתחתית אך עדיין בהירות.

מצנננים לחלוטין.


ree

2 תגובות


sheinazalo
08 במרץ 2022

איפה משיגים סוכר גבישי?

לייק

gittykk
27 בפבר׳ 2022

אני ממירה לפרווה עם מרגרינה ?

לייק
bottom of page