חיפוש
  • חסי סגל

עוגיות שוקולד ושוקולד לבן




עוגיות:

170 גרם חמאה רכה

100 גרם סוכר לבן

100 גרם סוכר חום כהה

חצי כפית מלח (לאמיצים כפית שלמה)

1 ביצה

1 חלמון

65 גרם קקאו

160 גרם קמח לבן

1 כפית אבקת אפיה

רבע כפית סודה לשתיה



לשוקולד לבן (לא חובה אפשר שוקולד צ’יפס לבן במקום)

200 גרם שוקולד לבן מומס

20 גרם חמאת קקאו או שמן


150 גרם שוקולד צ’יפס חלב/או שוקולד חלב קצוץ




 

אופן ההכנה:


מערבבים שוקולד לבן מומס עם חמאת קקאו

משטחים על נייר אפיה מקררים במקרר חצי שעה או

עד שמתקשה.

קוצצים דק ושומרים במקרר עד השימוש.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במיקסר ידני מקרימים חמאה 2 סוגי סוכר ומלח, מערבלים 3-4 דקות לקבלת תערובתאחידה, מוסיפים ביצה וחלמון מערבלים עוד דקה לאיחוד ולקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

מוסיפים קמח קקאו אבקת אפיה וסודה לשתיה.

מערבלים ומוסיפים שוקולד חלב ו 150 גרם שוקולד לבן(את מה שנשאר שומרים לציפוי מערבבים בקצרה לאיחוד הבצק.



מקררים מינימום שעה (אפשר עד יום יומיים במקרר)

מחממים תנור ל175 מעלות

מגלגלים (60 גרם לעוגיה) לעוגיות מפזרים שברי שוקולד לבן  מניחים במרווחים(העוגיות משטטחות מעט באפיה)



אופים 8 דקות (מצננים)



לעוגיה סימטרית ניתן לקחת קורצן עוגיות גדול יותר מקוטר העוגיה,ומיד בסיום האפיה לסובב סביב העוגיה לצורה עגולה.



1,345 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול