עוגיות:
170 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר חום כהה
חצי כפית מלח (לאמיצים כפית שלמה)
1 ביצה
1 חלמון
65 גרם קקאו
160 גרם קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
אפשר לערבב כמה סוגי שוקולדים
לשוקולד לבן (לא חובה אפשר שוקולד צ’יפס לבן במקום)
200 גרם שוקולד לבן מומס
20 גרם חמאת קקאו או שמן
150 גרם שוקולד צ’יפס חלב/או בלונדי קצוץ
אופן ההכנה:
מערבבים שוקולד לבן מומס עם חמאת קקאו
משטחים על נייר אפיה מקררים במקרר חצי שעה או
עד שמתקשה.
קוצצים דק ושומרים במקרר עד השימוש.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במיקסר ידני מקרימים חמאה 2 סוגי סוכר ומלח, מערבלים 3-4 דקות לקבלת תערובתאחידה, מוסיפים ביצה וחלמון מערבלים עוד דקה לאיחוד ולקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
מוסיפים קמח קקאו אבקת אפיה וסודה לשתיה.
מערבלים ומוסיפים שוקולד חלב ו 150 גרם שוקולד לבן(את מה שנשאר שומרים לציפוי מערבבים בקצרה לאיחוד הבצק.
מקררים מינימום שעה (אפשר עד יום יומיים במקרר)
מחממים תנור ל175 מעלות
מגלגלים (60 גרם לעוגיה) לעוגיות מפזרים שברי שוקולד לבן מניחים במרווחים(העוגיות משטטחות מעט באפיה)
אופים 8 דקות (מצננים)
לעוגיה סימטרית ניתן לקחת קורצן עוגיות גדול יותר מקוטר העוגיה,ומיד בסיום האפיה לסובב סביב העוגיה לצורה עגולה.
מה אפשר לשים במקום חמאת קקאו??
נראה מעולה😋