לבצק העוגיות:
100 גרם חמאה רכה 50 גרם סוכר לבן 100 גרם סוכר חום כהה
רבע כפית מלח 1 ביצה 170 גרם קמח
2 גרם סודה לשתייה (כפית שטוחה) 100 גרם שוקולד צ’יפס מריר
100 גרם שוקולד צ’יפס חלב
לפיזור:
50 גרם אגוזי לוז קלויים שמונים
לטופי קרמל:
100 גרם סוכר לבן
100 גרם שמנת מתוקה
רבע כפית מלח
25 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה 2 סוגי סוכר ומלח לתערובת אוורירית במשך 2-3 דקות בין לבין מנקיםאת דפנות הקערה. ומוסיפים ביצה וממשיכים לערבל לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים קמח וסודה לשתיה מערבבים בקצרה ממש לאיחוד ומוסיפים שוקולד צ’יפס או שוקולד קצוץ מערבבים לאיחודבלבד (ערבוב יתר פוגם במרקם העוגיה)
מכסים ומקררים שעתיים (אפשר 24 שעות הבצק רק משתבח)
מכינים טופי:
במחבת איכותית מומלץ קרמית מניחים סוכר על להבה בינונית וממתינים להמסת כל הסוכר בנתיים מחממים שמנת מתוקהבמיקרוגל כמה שניות או בסיר לטמפרטורה נעימה לא חמה מאוד.
חשוב להכין את כל המצרכים צמוד לסיר ולהשגיח (לגמרי בייבי סיטר)
ברגע שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל והופך לצבע חום בהיר מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים בזריזות בעזרתכף עץמוסיפים עוד שמנת ומערבבים (3 פעמים)
לקבלת טופי חלק מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לקרם חלק ומכבים את האש.
מעבירים את הרוטב לכלי נקי (זהירות זה רותח)
מצננים במקרר חצי שעה להתייצבות.
מחממים תנור ל185 מעלות
מגלגלים עוגיות (כל עוגיה 60 גרם)
מפזרים אגוזי לוז קצוצים
אופים 10 דקות.
העוגיות מתייצבות בצינון.
חשוב להקפיד על תנור חם
מכניסים עוגיות קרות לתנור חם.
מצננים ומזלפים טופי קרמל ומעט מלח
Comments