הכנתי הרבה הרבה עוגיות שוקולד צ’יפס בחיים שלי.
אבל עוגיות שוקולד צ’יפס כאלההה וואו הרבה זמן לא טעמתי.
העוגיות בהשראת עוגיות ממאפיית Levain בנויורק.
מאפיה מפורסמת מאוד שמוכרים בה רק עוגיות שוקולד צ’יפס שמנמות. וכל דקה יוצאות עוד ועוד עוגיות חמות מהתנור.
בחוץ תמיד יש תורים ארוכים וכולם ממתינים בסבלנות לעוגיה החמה ועסיסית.
אחרי כמה וכמה ניסיונות הגעתי לטעם ולמרקם שרציתי.
עוגיה אפויה וקריספית מבחוץ ורכה ועסיסית בפנים מלאת שוקולד מטבעות חלב מריר, ואגוזים טעימה בטירוף.
שימו לב הטכניקה שונה מעוגיות שוקולד צ’יפס קלאסיות
לכן חשוב מאוד להקפיד על שלבי הכנה וטיפים ולא לשחק עם המרכיבים או לשנות פשוט תשתדלו להצמד למתכון המנצחהזה😋
לעוגיות: (9 עוגיות גדולות אפשר כמובן להכפיל)
245 גרם קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה (כפית מדידה) או 5 גרם
1/8 כפית סודה לשתיה (1 וחצי גרם) או חצי מרבע כפית 😀
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
רבע כפית מלח
60 גרם סוכר חום כהה(1/3 כוס)
70 גרם סוכר לבן (1/3 כוס)
1 כוס מטבעות שוקולד מריר (140 גרם)
1 כוס מטבעות שוקולד חלב (140 גרם)
1 כוס אגוזי מלך שלמים
1 ביצה L טרופה
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה 2 סוגי סוכר ומלח,מערבלים דקה עד לאיחוד או פירורים דקים מוסיפים קמח אבקת אפיה וסודה לשתיה. מוסיפים מטבעות שוקולד חלב ומריר ואגוזי מלך.
מערבלים כמה שניות בעוצמה גבוה (המטבעות והאגוזים מעט נשברים וזה מעולה)
מוסיפים ביצה טרופה ומערבלים כמה שניות לאיחוד הבצק.
מאחדים לכדור (לא לוחצים את הכדור)
שוקלים כל עוגיה ל100 גרם.
מכניסים למקפיא לשעתיים.
מחממים תנור ל190 מעלות
אופים רק בתנור שחומם מראש.
אופים עוגיות קפואות במשך 15-17 דקות
ממליצה לכם לעשות טסט על עוגיה אחת ולדעת איך זה עובד אצלכם.
התוצאה זה עוגיה שחומה זהובה חיצונית (לא שרופה)
ובפנים רכה במרכז אפילו מעט בצקית.
וזה פשוט מושלם אל תפספסו.
צפויה לכם התמכרות נעימה.
קבלו עוד טיפ כייפי
אפשר לאפות את העוגיות מתי שמתחשק (שומרים במקפיא)
רק לא לשכוח!
אופים עוגיה קפואה בתנור שחומם מראש.
בשיתוף רגע מתוק עלית
תגובות