על פי כוסות מדידה אוניברסליות
לעוגיות:
1 ביצה L
חצי כוס סוכר חום כהה/בהיר
רבע כוס סוכר לבן
רבע כפית מלח (לא לוותר)
1/3 כוס שמן אגוזים או רגיל
2 כוסות שקדים טחונים מולבנים (אבקת/קמח שקדים)
חצי כוס קמח תפוח אדמה /קורנפלור
1/2 כפית סודה לשתיה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות
בקערה טורפים ביתה 2 סוגי סוכר, מלח ושמן.
לתערובת אחידה ובהירה. מוסיפים שקדים טחונים וקמח תפו״א מערבבים לתערובת אחידה.
קוצצים שוקולד ומוסיפים לתערובת ומערבבים לאיחוד.
מגלגלים לכדורים (40 גרם כדור)
אפשר לגלגל עוגיות קטנות יותר.
אופים בתנור שחומם מראש 8-10 דקות שימו לב
העוגיות מתייצבות אחרי האפיה.
Comments