חיפוש
  • חסי סגל

עוגת גבינה עננים מושלמת לפסח

בעצם הכי קל ופשוט להכין עוגת גבינה לפסח.

האתגר הוא בבצק שיהיה פריך וטעים וכשר לפסח כמובן.

אין כמו פרוסת עוגת גבינה בבוקר החג עם הקפה.



לעוגה: תבנית עגולה בקוטר 22

לבצק פריך*:(תחתית העוגה)

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

200 גרם אבקת שקדים (2 כוסות)

120 גרם אגוזי לוז*קלופים קלויים טחונים גס

100 גרם קמח תפוח אדמה

170 גרם סוכר לבן

חצי כפית אבקת אפיה

קורט מלח

1 ביצה


לבלילת העוגת גבינה:

5 ביצים בטמפרטורת חדר מופרדות

200 גרם סוכר (1 כוס)

1 שמנת חמוצה (200 מ״ל)

225 גרם גבינה שמנת נפוליון 27%

250 גרם גבינה לבנה 9%

1 סוכר וניל

2 כפות קמח תפו״א/ קורנפלור (20 גרם)

2 כפות אינסטנט פודינג וניל (20 גרם)


לרוטב התותים:

4-5 כפות ריבה איכותית

7-8 תותים טריים נקיים

כף מיץ לימון סחוט טרי


אופן ההכנה:

בקערת מיקסר / בידיים מאחדים את חומרי הבסיס

עד איחוד.*** שימו לב כמות הבצק מתאימה כבסיס לשתי עוגות (ניתן לשמור במקפיא לא אפוי ולהשתמש שוב שצריך אולהכין עוגיות קטנטנות)

משטחים בתחתית התבנית ומהדקים היטב ליצירת עובי אחיד. מקפיאים 20 דקות

מחממים תנור ל175 מעלות אופים 20 דקות עד הזהבה ומצננים.

לעוגה:

מורידים את טמפרטורת התנור ל150מעלות תוכנית אפיה רגילה(לא טורבו)

טורפים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר(100 גרם).

גבינות תמצית וניל. קמח תפו״א /קורנפלור ואבקת אינסטנט פודינג וניל. לתערובת אחידה.

בקערת מיקסר יבשה מקציפים חלבונים מוסיפים בהדרגה את מחצית הסוכר השניה.

(100 גרם) ומקציפים לקצף רך מאוד.

נזהרים לא להקציף יותר מה שפוגם בקיפול.

מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות לקבלת תערובת אחידה. יוצקים על הבסיס האפוי.

אופים את העוגה בתחתית התנור.

אופים שעה וחצי .מצננים לילה במקרר.


לרוטב:

טוחנים את מרכיבי הרוטב למחית חלקה ומסננים גושים.


טיפים:

ניתן להחליף את האגוזי לוז בבסיס המתכון בכל סוג אגוזים אהוב פיסטוק/פקאן/אגוזי מלך

חשוב שמרכיבי בלילת העוגת גבינה יהיו בטמפרטורת חדר הערבוב יהיה ללא גושים.

והעוגה נשארת חלקה ללא סדקים.

טיפ חשוב:

את בלילה העוגה מוזגים לתבנית עם שוליים גבוהים.

עד 3/4 גובה העוגה עולה מאוד באפיה וצונחת לגובה שהכנסנו לתנור.

לכן חשוב לתת לה מקום לתפוח.

אם אין לאיפה היא עולה וצונחת לגובה נמוך מאוד.




2869 צפיות1 תגובות
צרו איתי קשר

All Rights Reserved Chasi Segal @ Designed by Ann Shrayber

QueenOf Cake2.png