עוגת גבינה פירורים בכוסות לפסח
10-12 כוסות
לפירורים:
100 גרם אבקת שקדים מולבנים (1 כוס)
3 כפות קמח תפו״א/קורנפלור
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (רבע כוס)
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה קרה להקצפה 38%
1 גבינה לבנה 9%
100 גרם אבקת סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (לא חובה)
לרוטב התות:(אפשר לוותר)
6 כפות ריבת תות איכותית
4-5 תותים טריים (לא חובה)
כף מיץ לימון טבעי
אופן ההכנה:
לפירורים:
מפעילים תנור ל175 מעלות.
במעבד מזון (אפשר בלי)
מעבדים את חומרי הפירורים לפירורים דקים ואחידים.
מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהפירורים זהובים מערבבים בין לבין עם מזלג ומפוררים.
מצננים לחלוטין ומכינים את מלית הגבינה:
מקציפים שמנת מתוקה קרה סוכר סוכר וניל ופודינג לקצפת יציבה מוסיפים גבינה ומערבלים בקצרה לאיחוד.
מעבירים לשקית זילוף.
טוחנים את תערובת הרוטב תות.
להרכבה:
מזלפים בתחתית רוטב תותים
מזלפים גבינה ומפזרים פירורים.
שומרים במקרר 2-3 ימים (מעולה בהקפאה )
איזה גודל של גבינה לבנה?
נשמע מושלם.. אפשר לעשות בתבנית אחת גדולה ולוותר על הרוטב תות?