2 תבניות אינגליש קייק/או תבנית בינונית 20*20 ס״מ
לבסיס:
65 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת שקדים (1 כוס)
60 גרם אגוזי לוז/פקאן קלויים טחונים
50 גרם קמח תפוח אדמה או קורנפלור
50 גרם סוכר לבן
קורט מלח
לבלילת הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה מומלץ 9%
100 גרם שוקולד לבן
60 גרם שמנת מתוקה
2 ביצים
לקצפת ריבת חלב:
250 גרם שמנת מתוקה 38% קרה מאוד מאוד
2כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (לא חובה)
4 כפות גדושות ריבת חלב לשיוש
אופן ההכנה:
2 תבניות אינגליש קייק
מחממים תנורל175 מעלות
במעבד מזון או בידיים.מערבבים את כל חומרי הבסיס לבצק אחיד. משטחים על בסיס התבנית לשכבה אחידה. שומרים מעט בצק לפירורים למעלה משטחים בתבנית.
אופים גם את הפירורים.
אופים 10 דקות ומצננים (תלוי בעוצמת התנור חשוב לבדוק בין לבין שלא ישרף) בצק שקדים נוטה להשרף מהר יותר)
מורידים את עוצמת התנור ל150 מעלות חום עליון תחתון
מכינים את מלית הגבינה:
ובנתיים ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה לתערובת אחידה. מוסיפים גבינה וביצים טורפים עם מטרפה ידנית (לא חשמלית) לתערובת חלקה.
יוצקים על הבסיס האפוי.
אופים 30 דקות עד שהעוגה יציבה ומצננים היטב (מומלץ במקרר)
מקציפים קצפת עם אבקת סוכר ופודינג לקצפת יציבה מאוד. מורחים ומשיישים ריבת חלב.
מכסים ושומרים במקרר.
מפזרים פירורים אפויים.
העוגה נשמרת עד 5 ימים בכיף במקרר.
Comments