- חסי סגל
עוגת דבש קראמבל פקאן קינמון
עודכן: 16 בספט׳ 2022
עוגת דבש בקערה אחת סופר קלה להכנה עסיסית רכה וטעימה בטירוף.

עוגת דבש קראמבל פקאן קינמון
לעוגה 1 תבנית אינגליש קייק 30 ס״מ או (2 תבניות אינגליש קייק חד״פ )
לעוגה:
2 ביצים L
130 גרם סוכר (חצי כוס+3 כפות)
130 גרם דבש (1/3 כוס +כף גדושה)
120 מ״ל שמן
100 מ״ל קפה מוכן (ללא חלב) מים+כפית קפה* (נס או מגורען)
200 גרם קמח תופח* (או כוס וחצי קמח פלוס כף אבקת אפיה)
לקראמבל פקאן קינמון:
30 גרם סוכר חום כהה
60 גרם אגוזי פקאן טבעיים קלויים
חצי כפית קינמון (לא חובה מוסיף המון)
כף שמן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל165 מעלות
לקראמבל:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים לפירורים ושומרים בצד עד ההרכבה.
לעוגת דבש:
בקערה גדולה טורפים ידנית ביצים סוכר דבש לתערובת מעט תפוחה ואחידה.
מוסיפים שמן וקפה טורפים ומוסיפים קמח ומערבבים בקצרה לאיחוד.
מוזגים לתבנית.


מפזרים קראמבל.
אופים 20-25 דקות תלוי בעוצמת התנור
בודקים בעזרת קיסם במרכז העוגה אחרי 20 דקות(לעוגות דבש לוקח יותר זמן) הקיסם יוצא נקי עם פירורים קטנים ולחים.
אם יש צורך מוסיפים עוד זמן תנור.

