top of page

עוגת דבש קראמבל פקאן קינמון

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 5 בספט׳ 2021
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 16 בספט׳ 2022

עוגת דבש בקערה אחת סופר קלה להכנה עסיסית רכה וטעימה בטירוף.


עוגת דבש קראמבל פקאן קינמון


לעוגה 1 תבנית אינגליש קייק 30 ס״מ או (2 תבניות אינגליש קייק חד״פ )

לעוגה:

2 ביצים L

130 גרם סוכר (חצי כוס+3 כפות)

130 גרם דבש (1/3 כוס +כף גדושה)

120 מ״ל שמן

100 מ״ל קפה מוכן (ללא חלב) מים+כפית קפה* (נס או מגורען)

200 גרם קמח תופח* (או כוס וחצי קמח פלוס כף אבקת אפיה)



לקראמבל פקאן קינמון:

30 גרם סוכר חום כהה

60 גרם אגוזי פקאן טבעיים קלויים

חצי כפית קינמון (לא חובה מוסיף המון)

כף שמן


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל165 מעלות

לקראמבל:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים לפירורים ושומרים בצד עד ההרכבה.


לעוגת דבש:

בקערה גדולה טורפים ידנית  ביצים סוכר דבש לתערובת מעט תפוחה ואחידה.

מוסיפים שמן וקפה טורפים ומוסיפים קמח ומערבבים בקצרה לאיחוד.

מוזגים לתבנית.



מפזרים קראמבל.

אופים 20-25 דקות תלוי בעוצמת התנור

בודקים בעזרת קיסם במרכז העוגה אחרי 20 דקות(לעוגות דבש לוקח יותר זמן) הקיסם יוצא נקי עם פירורים קטנים ולחים.

אם יש צורך מוסיפים עוד זמן תנור.





1 Comment


netz343
Sep 05, 2021

שכוייך וחג שמח אני רק שאלה אם אין דבש, מה כמות הסוכר ? סוכר לבן? חום?


Like
bottom of page