חיפוש
  • חסי סגל

עוגת דבש קראמבל פקאן קינמון

עוגת דבש בקערה אחת סופר קלה להכנה עסיסית רכה וטעימה בטירוף.

לעוגה: (2 תבניות אינגליש קייק)

2 ביצים L

130 גרם סוכר (חצי כוס+3 כפות)

130 גרם דבש (1/3 כוס +כף גדושה)

120 מ״ל שמן

100 מ״ל קפה מוכן (ללא חלב) מים+כפית קפה*

200 גרם קמח תופח* (כוס וחצי -כף)

לתפוחים המקורמלים:(לא חובה)

1 תפוח קלוף ירוק חתוך לקוביות

2 כפות סוכר

לקראמבל פקאן קינמון: (לא חובה)

30 גרם סוכר חום כהה

60 גרם אגוזי פקאן טבעיים קלויים

חצי כפית קינמון (לא חובה מוסיף המון)

כף שמן


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל170 מעלות.

לתפוחים:

במחבת על אש בינונית מניחים סוכר ותפוחים ל4-5 דקות או עד לקבלת תפוחים מקורמלים

לקראמבל:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים לפירורים ושומרים בצד עד ההרכבה,

לעוגת דבש:

בקערה גדולה טורפים ידנית ביצים סוכר דבש לתערובת מעט תפוחה ואחידה.

מוסיפים שמן וקפה טורפים ומוסיפים קמח ומערבבים בקצרה לאיחוד.

מוזגים לתוך 2 התבניות.

אפשר להכין בתבנית עגולה או מאפינס

רק שימו לב למזוג עד 3/4 גובה.

מפזרים תפוחים ומעל קראמבל.





אופים 20-25 דקות תלוי בעוצמת התנור.

בודקים בעזרת קיסם במרכז העוגה אחרי 20 דקות אפיה הקיסם יוצא נקי עם פירורים קטנים ולחים.

אם יש צורך מוסיפים עוד זמן תנור

957 צפיות1 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול