תבנית 24 ס״מ העוגה יוצאת נמוכה וזה כל הקסם שלה אפשר במקום תבנית מרובעת להשתמש ב2 אינגליש קייק חדפ
במידה ובחרתם להשתמש בכוסות המידות פה הן לכוס מדידה אוניברסלית בלבד ולא כוס חד פעמית
3 ביצים בטמפרטורת חדר L או 4 M
130 גרם סוכר (חצי כוס פלוס 3 כפות)
120 מ״ל שמן (חצי כוס)
60 מ״ל מים (רבע כוס)
קורט מלח
כפית מחית וניל(אין אין משמיטים)
180 גרם קמח תופח (כוס פלוס 4 כפות)
אם אין קמח תופח שמים כפית גדושה אבקת אפיה לקמח רגיל
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
לפירורים:
100 גרם ביסקוויטים שבורים גס מאוד מומלץ לשים בשקית ולדפוק עם מערוך (1 כוס)
50 גרם סוכר חום כהה (רבע כוס)
3 כפות שמן
כף קינמון (יודעת שתשאלו אם אפשר להשמיט?התשובה היא כן,אבל חבל😉)
מייפל טבעי לזיגוג אחרי אפיה
אופן ההכנה:
מחממים תנור170 מעלות.
מרפדים או משמנים תבנית.
מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במיקסר עוצרים ומוסיפים בהדרגה שמן ומים וניל ומלח מוסיפים קמח ואבקתפודינג וניל.
טורפים במהירות נמוכה לאיחוד ולקבלת תערובת אחידה ללא גושים (שימו לב לבדוק בתחתית הקערה שלא נשאר קמח והכל אחיד כמו שצריך)
מערבבים בקערה סוכר חום, קינמון שמן וביסקוויטים ושומרים בצד עד ההרכבה.
משטחים חצי כמות בלילה בתחתית התבנית ומפזרים חצי מכמות הפירורים.
מזלפים על הפירורים עוד בלילה שתכסה את הפירורים ומפזרים את הפירורים שנותרו לנו בשכבה אחידה. מכניסים לתנור לאפיה של 30-35 דקות.
תלוי בעוצמת התנור או בתוכנית האפיה
אני אופה בטורבו (זה מהיר יותר)
רק חשוב לשים לב לזמנים לשים טיימר ולבדוק במרכז העוגה עם קיסם שיוצא לח עם מעט פירורים.
סוג העוגה היא לא לייבש אותה.
לא חובה:
העוגה יוצאת מהתנור מזלפים עליה סירופ מייפל מיד.
העוגה במיטבה טריה ובטמפרטורת החדר.
אפשר להקפיא ולהפשיר כשמתחשק.
מומלץ לחמם כמה שניות בודדות בלבד במיקרו.
Comments