חיפוש
  • חסי סגל

עוגת שוקולד היער השחור


עוגת שוקולד היער השחור

תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס״מ

לעוגה:

4 ביצים L

320 גרם סוכר לבן

200 מ״ל שמן קנולה

400 מ״ל שמנת חמוצה 15%

קורט מלח

100 גרם קקאו איכותי מנופה

220 גרם קמח לבן

10 גרם אבקת אפיה

לדובדבנים:

1 סלסלה דובדבנים

50 גרם שוקולד מגורר (אפשר לקלף בעזרת קולפן)

לקצפת:

1 מכל שמנת מתוקה 38% קרה מאוד

1 כף אבקת סוכר

1 כף אינסטנט פודינג וניל

לדובדבנים שיכורים:

100 גרם דובדבנים מגולענים

כף גדושה סוכר

כף ברנדי/רום


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל165 מעלות.

בקערה מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים שלמות סוכר ומלח במשך 5 דקות במהירות גבוה לקצפת אוורירית. מוסיפיםבזרם דק תוך כדי הקצפה את השמן מוסיפים שמנת חמוצה.

מוסיפים קמח קקאו ואבקת אפיה.

ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה (ולא יותר)

יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת היטב*(ראו טיפים למטה)

אופים במשך בין 35-50 דקות

תלוי בעוצמת התנור וסוג התבנית.

אחרי 30 דקות נועצים קיסם במרכז העוגה.

ויוצא עם פירורים לחים.

מצננים את העוגה במשך 10 דקות.

מניחים צלחת מעל והופכים .

מצננים ומכינים קישוט.

בקערה קטנה מערבבים דובדבנים מגולענים פרוסים.

ברנדי וסוכר משהים חצי שעה לספיגת טעמים.

מקציפים שמנת מתוקה אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה.

מחלקים ל2 חלקים.

חצי אחד מוסיפים למלית הדובדבנים.

חצי שני לציפוי מעל העוגה.

להרכבה:

מניחים את העוגה על צלחת הגשה.

ממלאים במרכז (בחור של התבנית)

קצפת דובדבנים אפשר עם שקית זילוף.

מורחים קצפת נקיה מלמעלה מקשטים בדובדבנים טריים. מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.

טיפים לחילוץ קל של עוגה במיוחד מתבניות של חברת נורדיק.

ניתן לרכוש ספריי שמן מיוחד שמיובא מארצות הברית.

נמכר רק בסניפי אושר עד.

או להמיס 20 גרם חמאה/מרגרינה לערבב עם 2 כפות קמח ולמרוח בתוך התבנית באופן יסודי.

רוצים להכין עוגה פרווה?

ניתן להחליף את השמנת חמוצה בכמות זהה של קרם קוקוס/לחילופין יש בבלוג מתכון לעוגה פרווה שוקולד קישור כאן.https://www.chasisegal.co.il/post/עוגת-שוקולד-ושוקולד-צ-יפס

קצפת ניתן להמיר בקצפת צמחית/קרם קוקוס קר ללא נוזל.

יש לכם עוד שאלות ?

תכתבו לי כאן.

https://www.instagram.com/p/CBAKhGYjq65/?igshid=1l5262w0z19jt



372 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול