נכון שלא חסר מתכונים לעוגות שוקולד ובעצם זה העוגה הכי פשוטה וטעימה. אבל גיליתי שאם היא עשויה נכון היא עולה בכמה רמות ומגיע לשיא הרכות והטעם.
לכן מאוד חשוב להקפיד על כמה שפחות התעסקות וערבוב בעת הוספת הקמח (כדי לא לפתח גלוטן)
וזמני האפיה חשובים מאוד . לכן חשוב לשים טיימר ולבדוק אחרי 30 דקות. כי אף אחד לא אוהב עוגה יבשה.
לאחרונה שמתי לב אחרי החלפת תנור .
כמה הבדלים יש בין תנור לתנור .
אז קבלו את העוגה שלכם לשבת הקרובה.
עוגת שוקולד (תבנית בבקה משומנת היטב)
4 ביצים L
300 גרם סוכר לבן (1 וחצי כוסות)
קורט מלח
50 גרם קקאו איכותי מנופה (5 כפות)
240 מ״ל שמן (1 כוס)
240 מ״ל מים (1 כוס )
280 גרם קמח (2 כוסות)
10 גרם אבקת אפיה (שקית)
100 גרם מיני שוקולד צ’יפס
ציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר איכותי
100 גרם קרם קוקוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל160 מעלות טורבו.
בקערה מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים שלמות פלוס סוכר ומלח במשך 10 דקות על מהירות גבוה.
עד שנוצר קצף בהיר ותפוח.
מוסיפים בזרם דק שמן ומוסיפים מים.
מערבלים במהירות נמוכה. עוצרים את המיקסר.
ומוסיפים קמח קקאו ואבקת אפיה בשתי מחזורים.
וטורפים רק עד לאיחוד.
מקפלים שוקולד צ’יפס ומוזגים לתבנית משומנת היטב .
אופים 30 דקות ובודקים בעזרת קיסם . אם זה לא אפוי ממשיכים לעוד 10 דקות. הקיסם צריך לצאת יבש עם פירורים לחים.
מצננים 10 דקות והופכים את התבנית על צלחת.
מחממים במיקרוגל את חומרי הציפוי עד להמסה. ומוזגים על העוגה.
העוגה נשמרת בטמפרטורת חדר 3-4 ימים
לרכישת התבנית :
Nordic Ware 80677 Heritage Bundt Pan, One, Gold https://www.amazon.com/dp/B06VSRGX41/ref=cm_sw_r_cp_api_i_JAvtEbNC0KNDV
היי, בדיוק ניסיתי את המתכון לעוגה שלך בתוך תבנית NORDIC WARE 6BUNDT PAN ושימנתי היטב אך העוגה פשוט לא יצאה למרות המתנה של 10 דק לאחר ההוצאה מהתנור. העוגה נדבקה בחלק העליון לתבנית ורבע ממנה נשארה בתבנית.. האם יש לך טיפים או דרך לסייע בנושא תבנית זו? תודה רבה על המתכון !