עוגת שוקולד פסח
- חסי סגל
- 10 באפר׳
- זמן קריאה 1 דקות
עוגה רכה אוורירית חלומית לפסח
סרטון הכנה כאן

עוגת שוקולד עסיסית פרווה של פסח
כוסות מדידה (המידות מתייחסות לכוסות מדידה או משקל)
4 ביצים
1 ורבע כוסות סוכר (225 גרם)
1 כוס שמן
1/2 כוס מים
1/4 כוס קקאו (20 גרם)
1/4 כוס שוקולית (35 גרם)
3/4 כוס קמח תפו״א (100 גרם)
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
לציפוי:
חפיסת שוקולד מריר 100 גרם או שוקולד חלב
אופן ההכנה:
תבנית 24 ס״מ
מחממים תנור ל175 מעלות טורבו
בקערה קטנה מערבבים את כל החומרים היבשים.
קקאו,שוקולית,א.אפיה סודה לשתיה ומלח.
טורפים עם מטרפה קטנה או מזלג (לא חשמלית) כדי למנוע גושים.
בקערה נפרדת טורפים ביצים סוכר,שמן ומים לתערובת אחידה ומעט תפוחה.
יוצקים לתבנית משומנת.
אופים במשך 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים במרכז.
מכבים את התנור מוציאים את העוגה מניחים חפיסת שוקולד ומחזירים לעוד 3-4 דקות עד שהשוקולד נמס ומורחים על העוגה.
שימו לב!
שינוי בתבנית או סוג תנור יכולים לשנות את זמני האפיה. מומלץ לבדוק אחרי 20 דקות.


הי חסי
מכינה עכשיו
ממש תודה
רק שימי לב
שלא כתוב להוסיף את הקמח תפוחי אדמה
תוודה רבה חג שמח