חיפוש
  • חסי סגל

עוגת שיש

עוגה מושלמת רכה וטעימה לשבתות חורפיות.

3 תבניות אינגליש קייק /תבנית בבקה משומנת +אינגליש קייק

לעוגה :


4 ביצים L בטמפרטורת חדר

1 ורבע כוסות סוכר (250 גרם)

קורט מלח

כפית מחית וניל (לא חובה)

1 כוס שמן (240 מ"ל) 

1 כוס חלב או חלב שקדים טרי (240 מ"ל)

חצי כוס מים פושרים (120 מ"ל)

2 וחצי כוסות קמח (350 גרם)

10 גרם אבקת אפיה (שקית)


לשיוש

5 כפות גדושות ממרח שוקולד אגוזים (אפשר נוטלה) (ממיסים 30 שניות)


לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

100 מ״ל שמנת מתוקה/ קרם קוקוס


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל160 מעלות.

בקערת מיקסר יבשה מקציפים ביצים שלמות מוסיפים סוכר ומלח ווניל 10 דקות.

עד לקבלת קצף תפוח מאוד.

ממניכים את מהירות המיקסר ובזרם דק מאוד מוזגים שמן תוך כדי הקצפה בזרם איטי .

מוסיפים חלב ומים.

מערבלים לאיחוד .

מוסיפים קמח ואבקת אפיה.

מערבלים בזריזות לתערובת אחידה ללא גושים.

לוקחים רבע מכמות התערובת הבהירה ומוסיפים ממרח שוקולד אגוזים מערבבים לתערובת אחידה בזריזות.

מניחים מהתערובת הבהירה בחצי גובה התבנית.

מוסיפים את תערובת השוקולד .

ומקשקשים עם קיסם.

ליצירת דוגמת שיש.

אופים 40 דקות ***בודקים בעזרת שיפוד/קיסם

השיפוד צריך לצאת עם פירורים לחים .


מכינים ציפוי :

ממיסים יחד קרם קוקוס/שמנת מתוקה ושוקולד מריר.

בפולסים קצרים במיקרוגל. לתערובת חלקה ומבריקה.

ומזלפים על העוגה.


****האפיה תלויה בסוג התבנית

לאינגליש קייק בודקים לאחר 20 דקות

תבנית בבקה 30 דקות

להצלחת העוגה:

חשוב מאוד לעקוב אחרי זמני האפיה ולהכיר היטב את התנור שלכם.


ביקשתם קישור לתבנית:

https://www.amazon.com/dp/B0021CEREA/ref=cm_sw_r_cp_api_i_od08Db8PNX0GJ





5471 צפיות1 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

בואנטי