חיפוש
  • חסי סגל

עוגת שיש חלבה ושוקולד

עודכן: 22 ביולי

עוגת מושלמת לשבת בשילוב טחינה (שבעצם הופך לחלבה באפיה) וזה פשוט וואו רך ועדין בטירוף.



תבנית בגודל 24 ס״מ מכל סוג

העוגה יוצאת מעט נמוכה.

לעוגה:

3 ביצים  בטמפרטורת חדר L

150 גרם סוכר (3/4 כוס)

130 מ״ל שמן

50 גרם טחינה גולמית

100 מ״ל מים/חלב שקדים/חלב קוקוס

180 גרם קמח תופח (או כפית גדושה אבקת אפיה בתוספת לקמח רגיל) כוס פלוס 4 כפות


לשיוש:

100 גרם שוקולד מריר מומס

4 כפות טחינה גולמית



 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל160 מעלות.

מרפדים או משמנים תבנית.

מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במיקסר עוצרים,ומוסיפים שמן,טחינה ומים מערבלים ומוסיפים קמח תופח (או קמח ואבקתאפיה)

טורפים במהירות נמוכה לאיחוד ולקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

יוצקים לתבנית משומנת.

מערבבים שוקולד וטחינה לתערובת אחידה.

יוצקים 3/4 מתערובת השוקולד על בלילת העוגה. ומשיישים





בעזרת קיסם או שיפוד ומכניסים לתנור שחומם מראש (חשוב!)

אופים את העוגה 30-40 דקות תלוי בעוצמת התנור ובסוג התבנית.

אחרי 30 דקות בודקים במרכז העוגה אם היא אפויה.

הקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים




מצננים כמה דקות הופכים על צלחת.

מקשטים בשוקולד שנותר (אפשר להוסיף עוד טחינה לפי הטעם) או ממרח חלבה ובשערות או פירורי חלבה.




העוגה נשמרת 3-4 בימים מכוסה היטב בטמפרטורת חדר נעימה.

3,081 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול