תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
5 ביצים L בטמפרטורת חדר (או 6 m)
200 גרם סוכר (1 כוס)
240 מ״ל שמן
200 מ״ל מים
280 גרם קמח תופח (או 2 כוסות קמח פלוס 2 כפיות אבקת אפיה)
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה)
לשיוש:
100 גרם שוקולד מריר מומס
2 כפות גדושות ממרח נוגט (פרלינה)
לציפוי:
50 גרם שוקולד מריר מומס
2 כפות נוגט (פרלינה)
כפית שמן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170מעלות.
בקערת מיקסר נקיה מקציפים ביצים שלמות במהירות גבוה ומוסיפים בהדרגה סוכר מקציפים כ-5 דקות לקבלת קצף בהירותפוח ממניכים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה
ומוסיפים מים מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים קמח תופח ופודינג מערבלים עד איחוד לקבלת תערובת חלקה ללאגושים (בודקים בתחתית הקערה)
לתערובת השוקולד:
מערבבים שוקולד מומס מוספים ממרח נוגט ומערבבים לתערובת אחידה.
לשיוש:
מוציאים כוס מהבלילה (הלבנה) ומוסיפים לשוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
להרכבה:
מוזגים לתחתית התבנית מהבלילה הלבנה מומלץ בעזרת מצקת (2-3 מצקות)
מניחים 3-4 כפות מתערובת השוקולד, מניחים מעל עוד מהבלילה הלבנה ועוד מבלילת השוקולד.
וממשיכים ככה עד שכל התערובת נגמרת.
ומשיישים בעזרת שיפוד.(ראו סרטון)
אופים 30-40 דקות תלוי בתבנית וסוג התנור שלכם. רק שימו עין שהעוגה לא תתייבש.
אחרי 20 דקות מתחילים לבדוק עם קיסם במרכז (לא בצדדים) העוגה.
הקיסם צריך לצאת יבש עם פירורים לחים.
***במקום קמח תופח משתמשים ב2 כוסות קמח רגיל פלוס שקית אבקת אפיה (10 גרם)
אני מאוד אוהבת קמח תופח בעוגות בחושות אם יוצא לכם לנסות תבחינו בהבדל.
*** רוב המתכונים שלי בגרמים נתתי פה אופציה של כוסות אבל שימו לב! רק כוסות מדידה לא חד פעמי.
רוצה לטובתכם שהעוגה תצליח.
Comments