לעוגה:
4 ביצים בטמפרטורת חדר
200 גרם סוכר לבן (כוס)
קורט מלח
200 מ״ל שמן קנולה
200 מ״ל מיץ תפוזים טבעי
כפית תמצית תפוזים טבעית /גרידה תפוז
2 כפיות וויסקי/ברנדי (לא חובה מוסיף טעם)
280 גרם קמח תופח* (2 כוסות)
מייפל טבעי
אופן ההכנה:
(תבנית אינגליש קייק* רחבה 30 ס״מ)
מחממים תנור ל160 מעלות.
מקציפים במיקסר ביצים שלמות עם סוכר לבן ומלח במשך 8-10 דקות במהירות גבוה.
ממניכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן בזרם דק.
מוסיפים מיץ תפוזים.תמצית תפוזים וויסקי.
מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומערבלים מוסיפים את היתר ומפסיקים ברגע שהבלילה אחידה.
מוזגים לתבנית משומנת.
אופים במשך25-30 דקות תלוי בעוצמת התנור.
בודקים בעזרת קיסם שיוצא נקי עם פירורים לחים.
כשהעוגה חמה מוציאים ומוזגים סירופ מייפל בנדיבות.
במקום קמח תופח אפשר להשתמש בקמח רגיל פלוס 10 גרם אבקת אפיה (שקית)
אפשר לאפות בתבנית עגולה בקוטר 24 או 2 תבניות אינגליש קייק קטנות.
שימו לב לזמני אפיה כל תנור מתנהג אחרת. תעקבו שהעוגה לא תתייבש ותשאר עסיסית.
Comments