לא יודעת מתי הרומן התחיל אבל מאז ומתמיד פאי פקאן זו החולשה שלי ולכן אני די ממעטת להכין אותו😅
השילוב של פקאן קלוי קרמל בצק פריך משתלב לביס מופלא בפה.
הנה לכם פאי פקאן שמתאים בדיוק לטו בשבט שחוגגים הערב.
לבצק פריך: תבנית בקוטר 20-22 ס״מ
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
140 גרם קמח (1 כוס)
קורט מלח
1 ביצה
כף חלב קר
למלית פקאן:
100 גרם חמאה
150 גרם סוכר חום ככה
50 גרם דבש/גלוקוזה
רבע כפית מלח
120 מ״ל שמנת מתוקה
200 גרם אגוזי פקאן קלוייים וקצוצים גס
לקישוט :פקאנים שלמים
רוטב טופי קרמל מלוח (לא חובה)
100 גרם סוכר לבן
100 מ״ל שמנת מתוקה חמה מאוד
10 גרם חמאה
רבע כפית מלח אטלנטי/מאלדון
אופן ההכנה:
בקערה מעבד מזון/מיקסר מניחים את כל רכיבי הבצק ומעבדים לבצק אחיד. בכמה פולסים קצרים.
מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה לבצק אחיד.
עוטפים ומקררים שעה.
מרדדים ומרפדים את הבצק לקוטר התבנית,
מקפיאים לחצי שעה ובנתיים מפעילים תנור ל170 מעלות.
מכינים את מלית הפקאן.
קולים פקאן בתנור במשך 10 דקות .
ובסיר קטן מניחים חמאה סוכר מלח ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה ל5 דקות עד שנוצר רוטב חלק וקרמלי.
מוסיפים את הפקאנים הקצוצים גס ומערבבים.
מוזגים מעל הבצק הקפוא.
מסדרים פקאנים.
אופים 30 דקות
מצננים לחלוטין במשך שעה לפחות.
לרוטב טופי:
בסיר קטן/מחבת אש בינונית מניחים סוכר עד המסה וצבע קרמלי עדין מוסיפים בהדרגה שמנת חמה מאוד ומערבביםבזריזות בעזרת כף עץ מוסיפים עוד שמנת וממשיכים לערבב לקבלת רוטב חלק מכבים את האש ומוסיפים חמאהמערבבבים לרוטב חלק מוסיפים מלח
ואם יש גושים מסננים.
מתי מוסיפים את הדבש?