חיפוש
  • חסי סגל

פבלובה קצפת ותותים

עודכן ב: ינו 29




לפבלובה:

4 חלבונים L בטמפרטורת החדר (135 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כפית קורנפלור

1 כפית חומץ לבן


קצפת:

250 גרם קרם קוקוס קר מאוד (ללא נוזל)/שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

כף פודינג וניל


לרוטב פטל:

חצי כוס פטל קפוא מופשר

כף לימון

2 כפות סוכר

פירות טריים

תותים פרוסים אוכמניות (או פירות אהובים)

נענע לקישוט

אבקת סוכר


אופן ההכנה :

מחממים תנור ל150 מעלות.

חום עליון חום תחתון (לא טורבו)

בקערת מיקסר יבשה מניחים חלבונים (ללא טיפת חלמון) מקציפים על מהירות בינונית גבוה ל2 דקות

מוסיפים בהדרגה סוכר עד שהסוכר נמס מוסיפים קורנפלור וחומץ ממשיכים להקציף עוד דקה שתייים במהירות גבוהעוצרים לפני שהקצף הופך לנוקשה.

אנחנו רוצים קצף שמזכיר קצפת רכה.

(לא בטוחים תהפכו את הקערה)

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה.

(לא חובה אפשר גם בצורה חופשית.)

מניחים את הקצף המרנג ויוצרים גבעה בעזרת פלטה מדורגת מיישרים ומעגלים משטחים מעט את הקצה ומתקבל ( חציכדור )בעזרת פלטה מושכים מהתחתית כלפי מעלה ומעגלים לצורת כדור.

מכניסים את התבנית עם הפבלובה לתנור.

ממניכים את חום התנור ל100מעלות אופים את הפבלובה כשעה וחצי.

מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובה בפנים לעוד שעה.

מערבבים את הפטל הקפוא מופשר עם לימון וסוכר.

לקצפת:

מקציפים קרם קוקוס או שמנת מתוקה מוסיפים פודינג ואבקת סוכר.

ממלאים בתוך חלל הפבלובה.

מוסיפים רוטב פטל.

מקשטים בתותים מפדרים אבקת סוכר.

שימו לב מרכיבים סמוך להגשה.

ניתן להכין עד יומיים לפני את הפבלובה.

לשמור בקופסא סגורה.




4433 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

בואנטי