top of page
חיפוש
  • חסי סגל

פבלובה קצפת ותותים

עודכן: 15 בינו׳ 2023




לפבלובה:

4 חלבונים L בטמפרטורת החדר (135 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כפית קורנפלור

1 כפית חומץ לבן


קצפת:

250 גרם קרם קוקוס קר מאוד (ללא נוזל)/שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

כף פודינג וניל


לרוטב פטל/תות

חצי כוס תותים/פטל

2 כפות ריבת תות (לא חובה)

כף לימון

2 כפות סוכר


פירות טריים

תותים פרוסים אוכמניות (או פירות אהובים)

אבקת סוכר



אופן ההכנה :

מחממים תנור ל150 מעלות.

חום עליון חום תחתון (לא טורבו)

בקערת מיקסר יבשה מניחים חלבונים (ללא טיפת חלמון) מקציפים על מהירות בינונית גבוה ל2 דקות

מוסיפים בהדרגה סוכר עד שהסוכר נמס מוסיפים קורנפלור וחומץ ממשיכים להקציף עוד דקה שתייים במהירות גבוהעוצרים לפני שהקצף הופך לנוקשה.

אנחנו רוצים קצף שמזכיר קצפת רכה.

(לא בטוחים תהפכו את הקערה)

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה.

(לא חובה אפשר גם בצורה חופשית.)

מניחים את הקצף המרנג ויוצרים גבעה בעזרת פלטה מדורגת מיישרים ומעגלים משטחים מעט את הקצה ומתקבל ( חציכדור )בעזרת פלטה מושכים מהתחתית כלפי מעלה ומעגלים לצורת כדור.

מכניסים את התבנית עם הפבלובה לתנור.

ממניכים את חום התנור ל100מעלות אופים את הפבלובה כשעה וחצי.

מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובה בפנים לעוד שעה.

מערבבים את הפטל הקפוא או תוצים מופשר עם לימון וסוכר.

לקצפת:

מקציפים קרם קוקוס או שמנת מתוקה מוסיפים פודינג ואבקת סוכר.

ממלאים בתוך חלל הפבלובה.

מוסיפים רוטב.

מקשטים בתותים מפדרים אבקת סוכר.

שימו לב מרכיבים סמוך להגשה.

ניתן להכין עד יומיים לפני את הפבלובה.

לשמור בקופסא סגורה.





14,036 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול

1 Comment


הודיה מועלם
הודיה מועלם
May 30, 2023

היי

האם אפשר להכין כפבלובות אישיות? אם כן ממליצה להעביר לשקית זילוף או באותו אופן לעצב עם ?

Like
bottom of page