לפבלובה:
3 חלבונים מביצים L בטמפרטורת חדר
180 גרם סוכר
כפית חומץ
כפית קמח תפו״א או קורנפלור
30 גרם שוקולד מריר מומס (לקיפול )
למוס:
200 גרם שוקולד מריר איכותי טעים אני השתמשתי בטורינו
125 מ״ל חלב שקדים/מים
2 כפות סוכר
250 גרם קרם קוקוס או קצפת צמחית
לקישוט מעט שוקולד מומס.
ושוקולד מגורר במקלף
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל150 מעלות.
חום עליון חום תחתון (לא טורבו)
בקערת מיקסר יבשה מניחים חלבונים (ללא טיפת חלמון) מקציפים על מהירות בינונית גבוה ל2 דקות
מוסיפים בהדרגה סוכר עד שהסוכר נמס מוסיפים קורנפלור/קמח תפו״א וחומץ ממשיכים להקציף עוד דקה שתייים במהירותגבוהעוצרים לפני שהקצף הופך לנוקשה.
אנחנו רוצים קצף שמזכיר קצפת רכה.
(לא בטוחים תהפכו את הקערה)
מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה.
(לא חובה אפשר גם בצורה חופשית.)
מניחים את הקצף המרנג ויוצרים גבעה בעזרת פלטה מדורגת מיישרים ומעגלים משטחים מעט את הקצה בעזרת פלטהמושכים מהתחתית כלפי מעלה ומעגלים לצורת כדור פרוע.
מוספים שוקולד וקשקשים ליצירת שיש יפה.
מכניסים את התבנית עם הפבלובה לתנור.
ממניכים את חום התנור ל100מעלות אופים את הפבלובה כשעה וחצי.
מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובה בפנים לעוד שעה.
למוס:
מכינים מוס ממיסים שוקולד סוכר עם חלב שקדים/מים
מערבבים לתערובת אחידה.
מקציפים קצפת/קרם קוקוס לקרם יציב ומקפלים בעדינות לקבלת מוס מעט נוזלי.
שימו לב המוס שנותר אפשר לזלף לתוך כוסות (ולקבל קינוח כוסות)
מקררים חצי שעה להתייצבות ומרכיבים בתוך הפבלובה.
מקשטים בשוקולד מגורר.
אפשר להוסיף תותים/פירות יער
Comentarios