2 תבניות סיליקון חצי כדור 3ס״מ
לבסיס:
50 גרם פייטה (ששבי וופל)
60 גרם אגוזי לוז קלויים מולבנים גרוסים דק
150 ממרח פרלינה
100 גרם שוקולד מריר או חלב איכותי מומס (המריר מאזן)
קורט מלח
למילוי:
אגוזי לוז מולבנים קלויים שלמים
100 גרם מחית פרלינה
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב מומס
40 גרם חמאת קקאו מומסת
50 גרם אגוזי לוז קלויים קצוצים דק
אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד מריר/חלב לתערובת חלקה.
מוסיפים ממרח פרלינה ושבבי וופל מלח אגוזי לוז.
מניחים בתבנית סיליקון חצי כדור את מלית הוופל דוחסים היטב בתבנית חצי כדור ובעזרת כפית (השתמשתי בכפית מדידה) לדחוס פנימה וליצור חצי כדור חלול.
מקפיאים להתייצבות.
מזלפים פרלינה. מניחים אגוז לוז רק על חצי כדורים.
מחברים כל חצי כדור לכדור שלם.
מקפיאים 10 דקות להתייצבות (אפשר יותר)
מערבבים את חומרי הציפוי.
טובלים כל כדור בעזרת מזלג ומנערים עודפים.
ומקפיאים להתייצבות.
עוטפים בדפי זהב (לא חובה) ושומרים במקרר.
Comments