חיפוש
  • חסי סגל

צ׳ורוס

עודכן ב: 4 אוק 2020


איך שהגשם האמיתי של החורף(הישראלי) מופיע.

אני יודעת שעונת הטיגונים החלה.

לאכול מטוגנים זה כיף. לטגן אותם פחות .

למזלי זה חג של פעם בשנה.

פותחים חלון (למרות הקור) למען המטרה.

צורוס מחממם ת׳לב ואת הבטן.

ולמה את עונת הטיגונים התחלתי בצורוס?!

כי יש משהו מנחם ומהיר בצורוס.

אין התפחות והתעסקות עם שמרים וצורות.

הכנה קלילה (דומה מאוד לאופן הכנת בצק רבוך)

אז שנתחיל?




רכיבים:

1/2 כוס ( 125מ"ל) חלב

1/2 כוס ( 125מ"ל) מים

1 כפית וניל

100גרם חמאה חתוכה לקוביות

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

קורט מלח

1 כוס (140 גרם) קמח

3 ביצים M טרופות


1 ליטר שמן לטיגון בסיר רחב


1 כוס (100 גרם) סוכר לבן לגלגול

1/4 כפית קינמון - לא חובה


לרוטב ריבת חלב קפה:

1 צנצנת ריבת חלב

1 כף גדושה קפה מגורען או נס קפה

1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים



אופן ההכנה:

שמים בסיר בינוני חלב, מים, וניל, חמאה, סוכר ומלח.

מביאים לרתיחה חזקה עד שהחמאה נמסה לחלוטין.

מוסיפים כוס קמח, מכבים את האש ומערבבים בזריזות בעזרת כף עץ עד שהקמח נספג והתערובת חלקה, אחידה ונפרדת מדופנות הסיר.

מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים בוו גיטרה 4 דקות במהירות נמוכה עד שהבצק מתקרר לטמפרטורת חדר.

ממשיכים לערבל ומוסיפים ביצה אחת.

בתחילה התערובת נראית מפורקת אך אחר כך היא מסתדרים ומתאחדת. מוסיפים ביצה נוספת. כשהיא נטמעת בתערובת מוסיפים את הביצה השלישית ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוזלי.

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן.

מזלפים לתוך שמן חם - 180 מעלות. (מודדים בעזרת מדחום, ואם אין בודקים בעזרת קיסם: מכניסים קיסם לשמן החם, ואם נוצרות סביבו בועות אפשר להתחיל לטגן.)

מזלפים פס מעל הסיר וגוזרים או חותכים בתוך השמן.

בכל סבב מטגנים 5-4 יחידות כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.

הופכים פעם אחת בתוך השמן, מוציאים כשהצ'ורוס זהובים, שמים במסננת ומגלגלים בסוכר.


מכינים את הרוטב:

ממיסים קפה במים רותחים, מוסיפים לריבת חלב ומערבבים למרקם אחיד. מגישים את הצ'ורוס חמים לצד הרוטב.


טיפים:

מומלץ לרכוש מדחום בחנויות למוצרי אפיה/כלי בית אפשר גם להזמין ברשת.

כמו תמיד סרטוני אופן ההכנה מופיעים אצלי בדף באינסטגרם ונשמרים בהייליסט.

לעוד שאלות תכתבו בתגובות פה או באינסטגרם.

513 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

בואנטי