סופגניות שוקולד צ׳יפס
- חסי סגל
- לפני 7 ימים
- זמן קריאה 2 דקות

סופגניות
13 סופגניות גדולות
לבצק:
500 גרם קמח לבן (עדיפות לקמח לחם)
25 גרם שמרים טריים
120 מ״ל חלב פושר
75 גרם סוכר לבן
3 ביצים L
כף ברנדי אלכוהולי
חצי כפית מלח
75 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
לטיגון: ליטר שמן קנולה
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב קצוץ מומס
כף שמן קנולה
למילוי:
250 גרם שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1כף אבקת סוכר
3 כפות ממרח שוקולד
מיני עוגיות שוקולד צ׳יפס:
80 גרם חמאה רכה
60 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
30 גרם סוכר חום כהה (2 כפות )
1 ביצה L
160 גרם קמח לבן (כוס פלוס 2 כפות)
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח (לאמיצים חצי כפית😉)
150 גרם מיני שוקולד צ’יפס (זה לא עובד עם שוקולד אחר גדול יותר) רק עם מיני.

אופן ההכנת העוגיות:
מחממים תנור ל175 מעלות.
בקערה טורפים בעזרת מטרפה ידנית (לא חשמלית)חמאה רכה 2 סוגי סוכר ומלח לתערובת אחידה מוסיפיםביצה וטורפים כ-2 דקות בהירה ואחידה מוסיפים קמח אבקת אפיה וסודה לשתיה. מאחדים בקצרה לבצקומוספים את השוקולד צ’יפס ומערבים לבצק רך ואחיד.
מעבירים לשקית זילוף (שימו לב יוצא המון עוגיות) מזלפים עוגיות בגודל של שקל קטנטנות במרווחים קטנים הן לא משטטחות.
מזלפים עוגיות אופים בתנור חם בין 7-10 דקות תלוי בעוצמת התנור,אני אופה בטורבו.
העוגיות צריכות לצאת בצבע זהוב יפה.
אופן ההכנת הסופגניות:
בקערת מיקסר עם להב לישה.
מניחים קמח,שמרים וסוכר ביצים וברנדי מוסיפים את החלב ומערבלים במהירות 1-2
מוסיפים תוך כדי לישה קוביות חמאה רכות . כל פעם כמה קוביות עד שהן נטמעות היטב בבצק. מוסיפים מלח.
וממשיכים ללוש עוד 10 דקות.
הבצק יוצא רך ומבריק ומעט דביק .
מעבירים לקערה משומנת קלות.
מכסים בניילון נצמד.
2 אופציות :
אפשר להתפיח בחוץ שעה וחצי
או במקרר לילה (8 שעות)
גוזרים ריבועי נייר אפיה מעט יותר גדול מגודל הסופגנייה
ומשמנים אותם היטב. ומניחים על מגש.
אחרי תפיחה:
מרדדים מעט את הבצק מורידים לו נפח.
ושוקלים כדורים 70 גרם.
או מחלקים ל22 חתיכות שוות .
משמנים משטח עבודה
לוקחים חתיכת בצק ועוטפים אותה בכף היד לוחצים אותה מעט.
ומסובבים על משטח העבודה ובקצוות האצבעות ובתנועה סיבובית. מפעילים מעט לחץ על הבצק. עד שהוא נעשה כדור אסוף (זה חשוב מאוד לתוצאה הסופית)
מניחים את הכדורים ומשמנים אותם בנדיבות.
חשוב מאוד לשמן.
מתפיחים שעה וחצי (חשוב לא לוותר על פחות התפחה) זה מה שנותן אווריריות לסופגניה.
מחממים סיר נמוך ורחב. בשמן לטמפרטורה 170 מעלות. אש בינונית .
ברגע שהשמן הגיע לטמפרטורה הרצועה.
מכניסים את הסופגניה ביחד עם הנייר האפיה.
מכניסים בכל סבב 4-5 סופגניות (לא יותר כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן)
מטגנים כל צד כ2 דקות לקבלת צבע יפה וזהוב .
מוציאים מהשמן למסננת או נייר סופג.
לקצפת:
מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג וסוכר לקצפת יציבה מכניסים לשקית זילוף ומזלפים בתוך הסופגניה.
מזלפים פנימה ממרח וקצפת,
ומצפים בציפוי שוקולדי.
סופגניות שלא תפחו כמו שצריך נשארות עם בצק בפנים

.
