קרואסון שקדים לעצלנים (יחסית כן !)
המאפה עשיר בחמאה רידודים קיפולים.
פחות נוח לעבודה בבית ללא מרדדת.
פה הבאתי את הטעמים של המאפה בצורה יותר נגישה.
ממליצה לגם לנסות אתם הולכים להתאהב.
2 תבניות עגולות בקוטר 20 ס״מ
100 מ”ל חלב בטמפרטורת החדר
8 גרם שמרים יבשים
3 ביצים בטמפרטורת החדר
500 גרם קמח
75 גרם סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
לקרם שקדים:
170 גרם אבקת שקדים
170 גרם סוכר
170 גרם חמאה קרה
50 גרם קמח לבן
3 ביצים
2 כפות רום לבן אמיתי (אם אין אפשר לוותר)
ביצה טרופה להברשה
פרוסות שקדים מולבנים
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
מתחילים בקרם שקדים חשוב שהקרם התייצב במקרר.
במיקסר עם וו גיטרה מערבלים סוכר וחמאה.
לתערובת חלקה ומעט אווירירית מוסיפים שקדים וביצים עד הטמעה מוסיפים קמח ורום.
מערבלים בקצרה לתערובת אחידה.
מעבירים לכלי מכסים ושומרים במקרר עד השימוש.
לבצק שמרים:
בקערה קטנה מניחים כף סוכר שמרים וחלב.
מערבבים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
עד שנוצר קצף ובועות.
מניחים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה בקערת מיקסר עם וו לישה. כולל השמרים. מערבלים עד שהבצק נפרד מדפנותהקערה.
הבצק מעט דביק. תוך כדי לישה מוסיפים קוביות חמאה
עד שהקוביות נטמעות בבצק (בתחילה זה לא נראה בסוך זה קורה)
מערבלים במשך 10 דקות (שימו טיימר)
מוציאים את הבצק מהקערה מאחדים לכדור ומשמנים מכל הצדדים. מחזירים לקערה עוטפים בניילון נצמד.
ומתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי.(אפשר להתפיח 8 שעות במקרר/לילה)
אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק על משטח עבודה (הבצק מאוד נוח לעבודה) אם הוא דביק לכם תקמחו משטח עבודה.
מרדדים כל חלק למלבן.
מורחים קרם שקדים.
פורסים במרכז בעזרת סכין/גלגלת פיצה,
ופורסים כל אחד למשולשים שווים.
מגלגלים לרוגעלך.
מניחים בתבנית משומנת.
מתפיחים עוד שעה.
בנתיים מחממים תנור ל175 מעלות.
מברישים בביצה טרופה מפזרים שקדים בנדיבות.
אופים במשך 20-25 דקות.
עד שהמאפה זהוב ואפוי.
מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר.
המאפים במיטבם ביום הכנתם.
אפשר להכין לעצב ולהקפיא לפני התפיחה השניה.
להפשיר לתת התפחה נוספת של שעה.
ולאפות.
מתה על קרואסון שקדים, זה נראה מושחת ביותר, יאמי
מתכון מעולה אלופה