top of page

בייגל ירושלמי ללא לישה

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 6 באוק׳ 2020
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 15 בינו׳ 2023

אני קוראת להם בייגל הקסם.

בצק שמערבבים בקערה בלי מיקסר מנוחה ארוכה.

אפיה קצרה ויש לכם בייגלים מדהימים וטריים על הבוקר.


ree

לבייגל:

500 גרם קמח לבן (עדיפות לקמח לחם שטיבל)

5 גרם שמרים יבשים (כפית)

1 כפית סוכר

1/2 1 כפיות מלח

400 מ״ל מים פושרים*



שומשום

שמן זית בנדיבות

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים יחד את כל המצרכים מלבד המים בעזרת כף עץ.

מתחילים *380 מ״ל מים ומוסיפים רק אם יש צורך.

ומערבבים לתערובת בצק אחיד ודביק.

מכסים את הקערה בניילון נצמד.

ומשאירים בטמפרטורת החדר במשך 15 שעות (כן כן)

אפשר גם פחות זמן 10 שעות גם עובד.

שמעתם נכון זה הקסם.(בקיץ עדיף במקרר)

מומלץ להכין בערב ולאפות מיד שקמים בייגלים טריים.

ree

הבצק אחרי ערבוב ככה הוא נראה אין צורך לערבב יותר מזה מערבבים עם כף עץ עד איחוד.


ree

הבצ’ק אחרי מנוחה ארוכה

מחממים תנור ל250 מעלות.

מקמחים משטח עבודה בנדיבות.

מוציאים את הבצק שתפח ונראה די נוזלי בשלב הזה עם הרבה בועות.

מחלקים את הבצק ביידיים מקומחות.

ל8 חלקים.

מגלגלים כל חלק לנחש.


ree

טובלים במים ומיד בשומשום

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

ומכניסים לתנור חם חם (לא לוותר זה סוד הקסם)

אופים במשך 10-12 דקות או עד להזהבה יפה.

מוציאים ומברישים מיד בשמן זית.


ree

הבייגלים במיטבם ביום הכנתם.

ניתן להקפיא ולחמם בתנור חם כמה דקות.

3 תגובות


chen32y
24 באפר׳ 2022

אפשר להכין מקמח כוסמין?

לייק

miri.oved
27 בספט׳ 2021

הי חסי,

לא הבנתי מה הכוונה בלטבול את במים. האם הכוונה להבריש במים או ממש לטבול?

תודה וחג שמח, מירי

לייק
lahav reuveni
lahav reuveni
29 באפר׳ 2022
בתשובה לפוסט של

ממש לטבול היא גם מראה בסרטון של המתכון באינסטגרם

לייק
bottom of page