top of page

סופגניות שוקולד

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 14 בדצמ׳ 2020
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 15 בינו׳ 2023


ree

לבצק:

360 גרם קמח (עדיף קמח לחם לא חובה)

8 גרם שמרים יבשים

60 גרם סוכר לבן

קורט מלח

1 ביצה L

170 מ״ל חלב בטמפרטורת חדר

20 גרם חמאה מומסת

20 גרם שמן

למילוי צנצנת ממרח שוקולד אגוזים

ליטר שמן קנולה לטיגון


אופן ההכנה:

בקערת מיקסר נקיה מניחים קמח סוכר מלח ושמרים.


מחממים חלב לטמפרטורת נעימה (לא חמה)

מוסיפים ביצה חמאה ושמן טורפים לתערובת אחידה.

מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי ערבול בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד הנפרד מהדפנות ועדיין מעט דביק,

לשים 10-12 דקות מוציאים את הבצק מהקערה מאחדים לכדור בצק אחיד ומניחים בקערה משומנת עוטפים ומתפחיים במשך שעה וחצי (אפשר גם ללילה במקרר)

מחלקים את הבצק ל40 חלקים מכסים בזמן ההכנה למניעת התייבשות.

משטחים 2 פיסות בצק בעזרת הידיים מזלפים ממרח במרכז וסוגרים בעזרת החלק השני מהדקים היטב בקצוות וקורצים במרכז בקורצן שמתאים לקוטר שהכנתם.


ree

משמנים היטב תבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים את הסופגניות ומשמנים שוב בספריי שמן בנדיבות.

לא לוותר על שלב השימון חשוב מאוד להצלחת הסופגניות.


ree

ומתפיחים במשך שעה בטמפרטורת חדר נעימה במידה והמטבח קר יכול לקחת גם שעתיים.

מחממים שמן בסיר בינוני 160 מעלות (שימו לב ברגע שמטגנים כמה סופגניות יחד טמפרטורת השמן מעט יורדת לכן חשוב לשחק עםהלהבה ולשמור על טמפרטורת טיגון אחידה)

הופכים את הסופגניה שהצד שתפח יהיה בתוך השמן כלפי מטה ומטגנים בכל סבב 3-4 סופגניות בשמן חם

כ2 דקות מכל צד או עד שזהוב ויפה.

מוציאים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מצנננים כמה דקות ואוכלים חמים.


ree




תגובות


bottom of page