top of page
חיפוש
  • חסי סגל

עוגת גבינה לפסח

בבוקר חג של פסח (כמו בשבתות ) אני לא מוותרת על פרוסת עוגת גבינה מושלמת לצד כוס קפה.



ריבועי עוגת גבינה שקדים.


תבנית בקוטר 20 ס"מ


לבצק פריך:


60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.

80 גרם סוכר

100 גרם אבקת שקדים טחונים

100 גרם פרוסות שקדים מולבנים

רבע כוס קוקוס

2 כפות קמח תפוח אדמה

קורט א.אפיה

קורט מלח

1 חלמון


לתערובת גבינות:

300 גרם (1 מיכל ) גבינת ריקוטה פרסקה 9%

1 גבינה לבנה 5%

100 מ"ל שמנת חמוצה.

100 גרם סוכר (חצי כוס)

1 סוכר וניל

3 ביצים בטמפרטורת חדר.

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות קמח.תפוא


לקישוט: שקדים פרוסים קלויים.


אופן ההכנה:


מוציאים גבינות מהמקרר לטמפרטורת חדר.


מתחילים בהכנת הבצק

במעבד מזון / אפשר גם בידיים

מעבדים את כל הרכיבים. מלבד החלמון לתערובת פירורית

מוסיפים חלמון.

ומעבדים בקצרה עד איחוד.

מחממים תנור ל175 מעלות.

משטחים את הבצק בתוך תבנית לעובי אחיד.

מקפיאים 5 דקות במקפיא.

מכניסים את התבנית ישירות מהמקפיא לתנור חם.

ואופים 10 דקות

או עד שהבצק זהוב.

ומצננים.


ממניכים את טמפרטורת התנור ל150 מעלות.


בנתיים מכינים את תערובת הגבינות.

בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית) גבינות ושמנת חמוצה וסוכר וסוכר וניל

נותנים לתערובת לספוג את הסוכר כמה דקות.

ומוסיפים ביצים אחת אחת.

מערבבים לאיחוד.

בקערה קטנה נפרדת מניחים אינסטנט פודינג וקמח תפוא

ומוסיפים 4 כפות מתערובת הגבינה וטורפים למשחה חלקה ללא גושים מוסיפים לקערה ומאחדים הכל יחד.

מוזגים את המלית מעל הבצק האפוי .

מכניסים לתנור ואופים 60 דקות .

מצננים.

פורסים לריבועים ומפזרים שקדים.


טיפים:

ניתן להחליף את הקוקוס בבסיס באגוזים בכמות שווה.

גבינת ריקוטה פרסקה ניתן להחליף בגבינת ריקוטה רגילה בגבינת שמנת.

את קמח תפוחי אדמה ניתן להמיר בקורנפלור.

לעוד שאלות?

תשאלו אותי באינסטוש❤️



6,031 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page