חיפוש
  • חסי סגל

בואנטי

הגרסה הביתית לממתק אהוב הוספתי שכבת קראנץ מוסיפה מאוד.


תבנית בקוטר 20*20

לשכבת הקראנץ:

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם פייטה/קורנפלקס/פצפוצי אורז

125 גרם ממרח פרלינה/נוגט

קורט מלח


לשכבת הקוקוס:


100 גרם סוכר

250 מ״ל חלב קוקוס

150 גרם קוקוס

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

2 כפות שמן



אופן ההכנה:

לתחתית:

ממיסים שוקולד מוסיפים ממרח נוגט ופייטה ומלח

מערבבים לאיחוד עד שכל השבבים מצופים.

מניחים בתחתית התבנית ומהדקים היטב לשכבה אחידה.

שומרים במקרר עד סיום הכנת שכבת הקוקוס.



לשכבת הקוקוס:

בסיר קטן מרתיחים חלב קוקוס וסוכר עד שהסוכר נמס מוסיפים קוקוס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מצננים מעט.

ומשטחים מעל שכבת הקראנץ בשכבה אחידה.

מקפיאים 2-3 שעות או עד שקפוא ונוח לחיתוך.

מוציאים מהמקפיא ממתינים כמה דקות לפני שפורסים (כדי לא לשבור את הקראנץ׳)

מסירים מהתבנית פורסים לאצבעות שוות בגודלן.





מקפיאים שוב עד הכנת השוקולד.

ממיסים שוקולד בקערה רחבה או צלחת עמוקה

מוסיפים שמן ומערבבים לתערובת חלקה ונוזלית.

טובלים אצבעות קפואות בשוקולד (לא חם מידי)

הכי נוח עם מזלג (מניחים על המזלג וטובלים)

בסיום מזלפים פסים דקיקים (עם המזלג)

מניחים על נייר אפיה ובסיום מקפיאים לכמה דקות להתייצבות.

שומרים במקרר או במקפיא.


1833 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול