בייגל אמריקאי מתכון
500 גרם קמח לחם (מומלץ) אם אין אפשר גם לבן
8 גרם שמרים יבשים
כפית אבקת אפיה (כן כן מוסיף)
3 כפות שמן
3 כפות סוכר
280 מ״ל/גרם מים
כפית מלח
למים:
2 ליטר מים
4 כפות סילאן
להברשה:
ביצה טרופה
לציפוי:
תבלין לבייגל (השתמשתי בחברת פרג)
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את כל מצרכי הבצק על מהירות נמוכה במשך 12 דקות לבצק חלק ומעט דביק.
משמנים את פני הבצק מכסים ומתפיחים שעה.
על משטח מעט מקומח יוצרים 9 כדורים שווים.
יוצרים חור במרכז כל כדור בצק ויוצרים צורת בייגל.
מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה (תבנית שאפשר להכניס למקפיא)
מפעילים תנור על 225 מעלות חום (אצלי טורבו)
מתפיחים 25 דקות ומקפיאים זה מה שמבטיח לנו שהצורה לא תפגע לנו אחרי שנכניס למים החמים.
מקפיאים עד שקפוא שממש ניתן להחזיק את זה בלי בעיה.
מרתיחים בנתיים מים בסיר ומוסיפים סילאן.
כשהמים מבעבעים מכניסים בייגלים מקסימום 3 בכל סבב.
הופכים אחרי חצי דקה לכל צד חצי דקה.
מניחים על משטח מרופד בנייר אפיה ומברישים בביצה מפזרים תבלין (אפשר גם שומשום)
אופים במשך 10-15 דקות עד שזהוב.
המים בעצם ״מבשלים״ את הבייגל אז אין צורך בהרבה מידי זמן אפיה .
Comments