קראתי המון על הטרנד העולמי של לחמים ללא לישה.
שכבר מזמן רציתי להכין.
עם התפחה מאוד ארוכה. שמדמה את תהליך הכנת המחמצת. והחלטתי להכין גרסה משלי
לבייגל שפוי יותר מקמח כוסמין עם דגנים.
שבאופן כללי אני מחבבת פלוס קמח כוסמין.
הטעם האגוזי שלו משתלב נהדר עם מתוקים ובעיקר לחמים. אם תרצו להמיר בקמח לבן.
כמות המים משתנה*
שימו לב הבייגלים משתנים בצבע בהתאם לקמח שתשמשו.
לבייגלים:
500 גרם קמח כוסמין 80 אחוז טחון דק* או קמח כוסמין לבן או קמח רגיל
5 גרם שמרים יבשים (כפית)
1 כפית סוכר חום כהה/לבן
1/2 1 כפיות מלח
380 מ״ל מים + 50 מ״ל נוספות לפי הצורך
תוספות:
גרעיני דלעת
שומשום שחור
גרעיני חמניה
תבלין בצל יבש
מלח גס
רוזמרין יבש
מים
וקמח לקימוח בשפע
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים יחד את כל המצרכים מלבד המים בעזרת כף עץ.
מוסיפים 380 מ״ל מים.
ומערבבים לתערובת של בצק נוזלי.
אם הבצק עדיין מעט יבש מוסיפים כל פעם כמה כפות מים.
מכסים את הבצק בניילון נצמד.
ומשאירים בטמפרטורת החדר במשך 15 שעות (כן כן)
שמעתם נכון זה הקסם.(בקיץ עדיף במקרר)
מומלץ להכין בערב ולאפות מיד שקמים בייגלים טריים.
מחממים תנור ל250 מעלות.
מקמחים משטח עבודה בנדיבות (הרבה קמח)
מוציאים את הבצק שתפח ונראה די נוזלי בשלב הזה עם הרבה בועות.
מחלקים את הבצק ביידיים מקומחות.
ל8 חלקים.
מגלגלים כל חלק לנחש.
טובלים במים ומיד בתוספות וסוגרים לצורת בייגל.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
ומכניסים לתנור חם חם (לא לוותר זה סוד הקסם)
אופים במשך 10-12 דקות או עד להזהבה יפה.
מוציאים ומצננים.
הבייגלים במיטבם ביום הכנתם.
ניתן להקפיא ולחמם בתנור חם כמה דקות.
טיפים
*ניתן להחליף קמח כוסמין בקמח לבן
כמות המים משתנה מתחילים בב330 מ״ל מים.
הקמח הלבן סופח פחות.
התוצאה צריכה ליהות מעט נוזלית ולא יבשה.
ממשיכים התפחה כרגיל.
אין אפשרות לקצר תהליכים עם התפיחה זה סוד הקסם
.
אחרי התפחה של 15 שעות
Commentaires