אני מאוד אוהבת להכין בראוניז מכל הסוגים.
הכי מהיר להכנה הכי מושחת וטעים.
הכי כיף שבראוניז הם בעצם קאנבאס שוקולדי ואפשר להוסיף הכל.
סוגי אגוזים שונים.ממרחים שונים וממתקים.
במקרה של הבראוניז לוטוס.
חיפשתי הרבה זמן להכין בראוניז פרווה מוצלחים.
שלא ירגישו בחסרון החמאה
והגעתי למתכון המדויק אחרי שלל ניסיונות.
התקבלו בראוניז שוקולדיים והשילוב עם הלוטוס מושלם.
לתוצאה מעולה חשוב להשתמש בשוקולד איכותי (מעל 54%) הוא המרכיב העיקרי והחשוב.
בראוניז שוקלד דאבל לוטוס
תבנית בקוטר 20*20
לתחתית:
1 חבילת עוגיות לוטוס
**** בשינוי האחרון שהכנתי חילקתי לחצי את המתכון ויצא עדיין מהממם וטעים מאוד (קחו בחשבון שזמן האפיה מעט מתקצר בין 15-20 דקות)
למלית בראוניז:
200 גרם שוקלד מריר איכותי קצוץ
180 מ״ל שמן (1 כוס-2 כפות)
רבע כפית מלח (לא לוותר)
4 ביצים בטמפרטורת חדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
140 גרם קמח (1 כוס)
20 גרם קקאו מנופה (2 כפות)
100 גרם שוקלד ציפס (חצי כוס)/שוקלד מריר קצוץ
לשיוש
חצי כוס ממרח לוטוס קראנץ/רגיל
שוקולד צ'יפס לפיזור
עוגיות נוספות לקישוט
אופן הכנה
מחממים תנור ל175 מעלות
מסדרים על תבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה
עוגיות לוטוס שלמת (לא משאירים מרווחים )
ממיסים שוקלד במיקרוגל בקערה בינונית בפולסים קצרים עד לקבלת שוקלד מבריק וחלק.
מוסיפים שמן טורפים ומוסיפים סוכר מלח ביצים אחד אחד. וטורפים לתערובת אחידה מוסיפים קמח וקקאו ושוקלד ציפס מערבבים רק עד איחוד.
מחממים מעט את ממרח הלוטוס במיקרוגל.
יוצקים את התערובת הבראוניז לתבנית מעל בסיס העוגיות. ומשטחים באופן שווה. ומוזגים את הממרח לוטוס על התערובת. יוצרים צורת שיויש עם סכין/שיפוד.
אופים בתנור 25 דקות.
הבראוניז מתייצבים בשוליים והמרכז עדיין רך. במהלך הקירור הם התייצבו (יש להיזהר מאפיית יתר) לשמור על רכות הבראוניז
מצננים כמה שעות במקרר חותכים לקוביות שוות בגודלם.
מגישים את הבראוניז בטמפרטורת החדר.
אפשר להקפיא בקופסא סגורה עד חודש .
אווו אווו אווו הכנתי ת זה כמה שזה פשוט וקל!! אפילו פעם אחת לא היה לי עוגיות לוטוס והחלפתי בבסקוויטים שלך אסם יצאא נדיר!!!!😋
מושלם!!