לבצק: (8-10 דונאטס גדולים)
360 גרם קמח (עדיף קמח לחם לא חובה)
8 גרם שמרים יבשים
60 גרם סוכר לבן
קורט מלח
1 ביצה L
160 מ״ל חלב בטמפרטורת חדר
כפית תמצית או מחית וניל אמיתית (אם אין מוותרים)
20 גרם חמאה מומסת
20 גרם שמן
לציפוי:
150 גרם שוקולד חלב + כף שמן
לקישוט סוכריות צבעוניות
ליטר שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר נקיה מניחים קמח סוכר מלח ושמרים
מחממים חלב לטמפרטורת נעימה (לא חמה)
מוסיפים ביצה חמאה ושמן טורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים לקערת המיקסר תוך כדי ערבול בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד הנפרד מהדפנות ועדיין מעט דביק,
לשים 10 דקות מוציאים את הבצק מהקערה מאחדים לכדור בצק אחיד ומניחים בקערה משומנת עוטפים ומעבירים למקרר במשך שעה וחצי (אפשר גם ללילה)
מוציאים את הבצק מהמקרר.
מרדדים עלה לעובי אחיד חצי סנטימטר קורצים צורת דונאטס
ניתן לקרוץ עם חותכן יעודי לדונאטס או עם קורצן וצנטר בקוטר שיש ברשותכם.
משתדלים לקרוץ כמה שיותר קרוב זה לזה ללא מרווחים
לא ניתן לרדד שנית את שאריות הבצק מהבצק שנותר תגלגלו כמה סופגניות טעימות.
העיגולים הקטנים שנותרו ניתן כמובן לטגן אחרי התפחה.
משמנים בספריי שמן מניחים ניילון נצמד.
ומתפיחים במשך שעה בטמפרטורת חדר נעימה במידה והמטבח קר יכול לקחת גם שעתיים.
מחממים שמן 160 מעלות (שימו לב ברגע שמטגנים דונאטס טמפרטורת השמן מעט יורדת לכן חשוב לשחק עם הלהבהולשמור על טמפרטורת טיגון אחידה)
הופכים את הדונאטס שהצד שתפח יהיה בתוך השמן כלפי מטה ומטגנים בכל סבב 3-4 דונאטס בשמן חם
כ2 דקות מכל צד או עד שזהוב ויפה.
מוציאים את הדונאטס לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מצנננים ממש מעט וטובלים את הדונאטס בשוקולד מומס מקשטים בסוכריות או בכל קישוט שתבחרו.
Comments