חיפוש
  • חסי סגל

חטיף טעמי קרמל בלונדי

עודכן ב: 25 נוב 2020

אומרים שבלונדיניות נהנות יותר(: אבל במקרה של החטיף הזה זה לגמרי מוצדק.

אני רוצה להקדים ולומר שזה החטיף הכי טעים שהכנתי אי פעם. והכי טעים שטעמתי.

והכי מסוכן (אסור להשאיר אותו בבית) מיד לחלק לכולם.

משהו בשילוב הטעמים מושלם. הפריכות המתיקות המליחות הקראנציות. הטקסטורה ואיזון הטעמים.

להצלחת החטיף דרוש דיוק בהכנת הטופי קרמל שימו לב לטיפים.

תעקבו באינסטגרם לעוד טיפים ושלבי הכנה.






תבנית בקוטר 20*20 \ 15-20 חטיפים


לבסיס:

120 גרם שוקולד בלונדי קרמל ומלח \ שוקולד לבן

60 גרם ממרח פרלינה נוגט

60 גרם פייטה פויטין או קורנפלקס גרוס

60 גרם פרוסות שקדים מולבנים קלויים וגרוסים

קורט מלח


לטופי קרמל:

240 גרם סוכר לבן

120 גרם שמנת מתוקה חמה

85 גרם חמאה רכה מאוד

רבע כפית מלח


לציפוי:

200 גרם שוקולד בלונדי שקדים

40 גרם חמאת קקאו


אופן ההכנה:


לבסיס: בקערה ממיסים במיקרוגל שוקולד בלונדי. בפולסים קצרים. דקה שתיים

מוסיפים ממרח פרלינה מערבבים היטב. ומוסיפים שקדים ופייטה או קורנפלקס ומלח

מערבבים לתערובת אחידה.משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מהדקים היטב ומקפיאים עד סיום הכנת הטופי קרמל.


לטופי קרמל:

מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן .

במחבת יציקה אלומניום (עדיפות ליציקת שיש) גדולה קוטר 26-32 ס"מ

על אש בינונית . מניחים סוכר ולא מערבבים עד שהסוכר נמס ברובו.

חשוב לעמוד צמוד ולהשגיח (סוג של בייבי סיטר)

ברגע שהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי מעט שחום מערבבים בכף עץ

ומיד שופכים שמנת חמה (זהירות זה רותח) ומערבבים בזריזות

לקבלת תערובת אחידה מוסיפים קוביות חמאה ומלח ומערבבים שוב. לתערובת אחידה

מכבים את האש. מעבירים למסננת.

ממתינים עד שהקרמל מעט מתקרר (חצי שעה בטמפרטורת חדר)

מוציאים את הבסיס מהמקפיא מוזגים את הרוטב קרמל משטחים להובי אחיד.

ומקפיאים שוב לשעתיים או יותר.


לציפוי:

ממיסים חמאת קקאו במיקרוגל עד להמסה מלאה

בנפרד ממיסים שוקולד בלונדי שקדים.

מערבבים יחד עם החמאת קקאו המומסת.


פורסים למלבנים . וטובלים בעזרת קיסם מניחים על גבי משטח ומצננים כמה דקות


טיפים:

1. אפשר במקום פרלינה להשתמש בממרח שוקולד אהוב רק שימו לב לרמת המתיקות

2. חשוב לא לוותר על מלח הוא מאוד מאזן מתיקות.

3. להצלחת הקרמל חשוב להשתמש במחבת איכותית קרמית ורחבה ולא להוריד את העניים

מהקרמל. לעקוב אחרי השלבים (צילמתי שלבים בסטורי וישמרו בהייליסט)

4. פייטה פויטין הכי מומלץ למתכון אבל אם אין לכם אפשר להשתמש בקורנפלקס טבעי

גרוס או בשבבי גביעי וופל.

5. שוקולד בלונדי פרה נמכר בכל חנות או סופר אפשר גם להכין לבד.

לעוד שאלות אני כאן בשבילכם. עדיך לשאול באופן ישיר בהודעות באינסטגרם



https://www.instagram.com/





7798 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

בואנטי