חיפוש
  • חסי סגל

חטיף סניקרס ביתי (פרווה)

עודכן ב: 19 אוק 2019




הרבה פעמים שוברת את הראש כשאני צריכה להכין קינוחים פרווה. משום שהתחליפים לא באים בחשבון

הרשימה נשארת די מצומצמת.

לכן חשוב להקפיד שמכינים קינוחי פרווה שחומרי הגלם יהיו ברמה הכי גבוה ואיכותית (אין חמאה שתאזן 😝)

עוד משהו שאני אוהבת בקינוחים מהסוג הזה

שכל שכבה אפשר לעשות ביום אחר ולחלק את העבודה לשלבים ולהקפיא.

החטיף עצמו ממכר במיוחד (משום מה תמיד קורה לי עם קינוחי חמאת בוטנים לא פלא שזה החטיף הלאומי)

השילוב של המתוק מלוח כבש את כולם.

ואתם חייבים לנסות.


חטיף סניקרס ביתי /תבנית 20*20


לבסיס (שכבה 1)


120 גרם שוקולד מריר

60 גרם חמאת בוטנים/ ממרח נוגט

60 גרם פייטה / פצפוצי אורז / קורנפלקס גרוס

60 גרם בוטנים מלוחים ללא קליפה גרוסים


לקרמל (שכבה 2)

150 גרם סוכר לבן

250 גרם קרם קוקוס (החלק הנוקשה בלבד*)

חצי כפית מלח

כף שמן קוקוס


למרנג (שכבה 3)

130 גרם סוכר

80 מ״ל מים

2 חלבונים

130 גרם חמאת בוטנים

קורט מלח


לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר

30 גרם חמאת קקאו /2 כפות שמן קנולה

50 גרם ברס בוטנים מסונן


אופן ההכנה:


לבסיס: ממיסים שוקולד מריר בפולסים במיקרוגל.

עד להמסה מוסיפים ממרח.פצפוצים ובוטנים גרוסים.

מערבבים לתערובת אחידה.

משטחים בעזרת כף בשכבה אחידה והדוקה בתחתית התבנית ומקפיאים.

לשכבת הקרמל : מחממים במיקרו קרם קוקוס לטמפרטורה חמימה

במחבת גדולה וקרמית

מניחים סוכר לבן על אש בינונית.

ממתינים ( לא עוזבים את המחבט משגיחים כל הזמן)

עד שהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי

מערבבים בכף עץ ברגע שכל הסוכר מקורמל מוסיפים

את הקרם קוקוס המומס ומערבבים ממש בזריזות

ובזהירות התערובת מאוד מבעבעת .

ברגע שנוצר טופי קרמל חלק מוסיפים מלח ושמן קוקוס

מבשלים עוד דקות בודדות לאיחוד.

ומצננים (אם נותרו גושים קטנים מסננים )

כשהקרמל מתקרר מעט (בטמפרטורת חדר)

מוזגים מעל הבסיס הקפוא מיישרים בעזרת פלטה.

ומקפיאים. בנתיים מכינים מרנג


לשכבת המרנג בוטנים:


בסיר קטן מניחים סוכר ומים על להבה בינונית

מחממים 5 דקות עד שהסוכר נמס יש בועות (עם מדחום 117 מעלות )

בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מניחים חלבונים

ומתחילים להקציף ברגע שהסירופ מוכן מוזגים בזרם דק תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף כ5 דקות לקבלת מרנג יציבומבריק מוסיפים מלח וחמאת בוטנים ומקציפים עד לאיחוד.

משטחים את המרנג חמאת בוטנים מעל הקרמל

ומקפיאים 3/4 שעות עד שקפוא (שימו לב המרנג לא לגמרי קופא)

מחלצים מהתבנית מניחים על משטח עבודה

ופורסים לקוביות

בנתיים מכינים את הציפוי:

מחממים במיקרו שוקולד מריר בפולסים קצרים להמסה

בנפרד ממיסים חמאת קקאו (אם משתמשים)

מאחדים את השוקולד חמאת קקאו מומסת והברס

מניחים בכלי צר.

וטובלים כל קוביה בעזרת קיסם הכי נוח.

מחזירים למקפיא/או זוללים

הקוביות סניקרס נשמרות במקפיא מוציאים כמה דקות לפני שאוכלים.

3822 צפיות1 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

בואנטי