חיפוש
  • חסי סגל

חלת בייגל קרם ברולה חציל

עודכן: 29 במאי





חלת בייגל מטבלים

12-14 בייגלים

מיני קערות מתבלים (קונים בחנויות כלים)

אפשר לשחק עם הממרחים ומתבלים לפי טעמכם האישי.

500 גרם קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

50 גרם סוכר לבן (רבע כוס)

100 מ״ל שמן זית

כפית מלח

270 מ״ל מים



למטבחים:

קרם ברולה חצילים:

1 חציל קלוי בינוני

1 שן שום

כף סילאן

100 גרם חמאה רכה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם


פסטו:

2 כוסות עלים טריים ללא גבעולים של בזיליקום/ פטרוזיליה/כוסברה שטופים ויבשים

2 שיני שום גדולות

1/2 כוס שמן זית


שום קונפי:

5-6 שיני שום קלופות

שמן זית לכיסוי

רבע כפית תבלין אורגנו

רבע כפית מלח גס


 






אופן הכנה:

לחלת בייגל:

בקערת מיקסר עם וו לישה.

מניחים את כל חומרי הבצק,לשים במשך 12 דקות על מהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד חלק ונפרד מדפנות הקערה.

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר מאחדים לכדור אחיד משמנים מכל הצדדים.

מחזירים לקערה מכסים את הקערה ומתפיחים שעה בטמפרטורת חדר (בחורף שעה וחצי)

בנתיים מכינים מתבלים: (אפשר לבחור מתבלים שאוהבים)


לברולה חציל:

קולים חציל על אש גלויה או בתנור על גריל עד שבשר החציל רך.

מרוקנים את החציל מומלץ להוסיף גם מעט חלקים שרופים של הקליפת החציל. מוסיפים שום חמאה רכה מלח ופלפל וסילאן וטוחנים למשחה חלקה.

מעבירים למעבד מזון או טוחנים עם בלנדר מוט.

לממרח חלק מחלקים לקערות קטנטנות ומקפיאים 10 דקות (לא יותר) אם לא משתמשים בקרוב שומרים במקרר.


לשום קונפי:

מחממים תנור ל120 מעלות

מנחים בקערה חסינת חום שום קלוף ותבלינים מכסים בשמן זית.

אופים במשך שעה עד שהשום רך.


לפסטו:

טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח חלק ושומרים במקרר בקופסא אטומה.

מכינים את הבייגלים.


מחממים תנור ל190 מעלות.

מחלקים את הבצק ל12 חלקים (100 גרם)

משמשים בחוץ את המיני קערות(אפשר גם כלים מחד פעמי)

מגלגלים כל כדור בצק לנקניק ומלפפים סביב הקערה.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

מצמידים אחת לשני. או כל בייגל בנפרד.

מתפיחים מכוסה 30-40 דקות

מברישים את הבייגלה פעם במים.

אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות.

15-20 דקות עד שהביע כל אפויים ומעט שחומים

מיד שהבייגלים יוצאים מהתנור מברישים בשמן זית.

מוציאים את הקערות וממלאים בממרחים שאוהבים.

לקרם ברולה חציל,מקפיאים את הקרם חציל בקערה 10 דקות,מפזרים סוכר ושורפים בברנר.

אוכלים טרי.






1,708 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול