חלות שמתאימות לשולחן חג חגיגי של שבעות .
לחלה: 2 חלות
500 גרם קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
40 גרם סוכר לבן (4 כפות)
100 מ״ל שמן זית
כפית מלח
2 שיני שום כתושות
250-300 מ״ל מים
לציפוי:
50 גרם חמאה מומסת
5 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
חופן עלי בזיליקום קצוצים
מלח גס
עלי בזיליקום לקישוט
50 גרם פרמזן מגורר
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק מלבד המלח. מתחילים ללוש עד שהבצק נפרד מהדפנות.
אם הבצק יבש מוסיפים עוד כמה כפות מים.
מוסיפים מלח.
ולשים במשך 12 דקות במהירות נמוכה.
מוציאים את הבצק מהקערה מאחדים לכדור משמנים מכל הצדדים.
מחזירים לקערה מכסים במגבת נקיה/ניילון נצמד רופף.
מכינים את הציפוי.
אחרי שהבצק תפח מחלקים ל8 חלקים שווים (120 גרם לכדור)
מניחים על נייר אפיה את הכדורים מכסים להתפחה קצרה 10 דקות .
מרדדים כל כדור ומגלגלים לרצועה.
קולעים חלה מ4 רצועות.
מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
ומתפיחים ל30 דקות.
מחממים תנור לחום 190 מעלות טורבו.
אחרי שהחלות תפחו מברישים בתערובת הציפוי.
מקשטים בעלי בזיליקום.
ואופים בין 20-25 דקות .
החלות מוכנות שהן זהובות גם בתחתית וקלות משקל.
כשהחלות יוצאות מהתנור מברישים מיד בציפוי ומפזרים פרמזן.
מצננים ואוכלים טרי.
אפשר להקפיא ללא ציפוי הפרמזן.
מפשירים מחממים מעט בתנור מברישים בעוד ציפוי ופרמזן.
Comments