חיפוש
  • חסי סגל

חלת שמרים שוקולד

עודכן ב: אפר 9

חלת שמרים שוקולד עסיסית ועשירה במילוי עוגת שמרים חלומית


לבצק: (2 חלות שמרים קליעה 4 )

500 גרם קמח לבן מנופה (מומלץ קמח לחם)

10 גרם שמרים יבשים

100 מ״ל שמן/80 גרם חמאה רכה

80 גרם סוכר לבן

2 ביצים

חלמון

כפית מחית וניל (לא חובה)

קורט מלח

100 מ״ל מים פושרים/חלב (במידת הצורך מוסיפים כמה כפות מים)


למלית שוקולד:

100 גרם שמן קוקוס נוזלי/חמאה/נטורינה

100 גרם חמאת אגוזי לוז/ממרח נוגט***(הערות בתחתית המתכון)

200 גרם שוקלד מריר איכותי מומלץ 60%

קורט מלח

175 גרם סוכר לבן

60 גרם קקאו איכותי כהה לסירופ סוכר:

100 גרם סוכר

120 גרם מים



אופן ההכנה:

בקערה קטנה מניחים כף סוכר שמרים וכף מים.

מערבבים ומניחים למנוחה של 10 דקות.

עד שנוצר קצף ובועות.

מניחים את כל חומרי הבצק ( מלבד המים)בקערה כולל השמרים. מתחילים לערבל במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה מים.

מוסיפים עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.

הבצק מעט דביק וזה בסדר.

מערבלים במשך 10 דקות (שימו טיימר)

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר.מאחדים לכדור ומשמנים היטב מכל הצדדים. מחזירים לקערה עוטפים בניילון נצמד.

ומתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי.(הבצק לא מאוד תופח וזה בסדר) אפשר להתפיח לילה במקרר,


בנתיים מכינים מלית שוקולד:

מומלץ להכין מלית לפני הכנת הבצק

ממיסים במיקרוגל שוקולד,

מוסיפים שמן קוקוס חמאת לוז/נוגט קקאו וסוכר ומלח מערבבים לתערובת אחידה.

מצננים במקרר לקבלת ממרח אחיד ונוח למריחה.

מומלץ להכין לפני הבצק לוקח זמן למלית להתגבש.

אם המלית מאוד מתקשה מידי מחממים לכמה שניות בודדות ומערבבים לקבלת במרקם ממרחי.

במידה והממרח נוזלי מידי מקררים במקפיא כמה דקות וטורפים (חשוב שהממרח יהיה במרקם נוח למריחה שלא יקשה על עיצוב החלה)


מוציאים את הבצק התפוח מהקערה.

מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים כל חלק במשקל 200 גרם,

מהבצק הנותר והמלית מכינים מיני רוגעלך,

מרדדים כל חלק למלבן דק ומורחים ממרח בשכבה דקה ואחידה ומגלגלים לרולדה הדוקה.

מניחים בצד וממשיכים עם 3 החלקים הנותרים.

במרכז כל רולדה פורסים בעזרת סכין חדה.

ומתקבלים בסכ״ה 8 חלקים.

לוקחים 4 רצועות ומכינים חלה.

מכינים עוד חלה,

מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת(או תבנית חלה מלבנית)

מניחים להתפחה ארוכה 2-3 שעות במיוחד בחורף.

בצק עשיר בסוכר ביצים זקוק ליותר זמן,



מכינים סירופ סוכר

מחממים סוכר ומים עד שהסוכר נמס ומכבים את האש.

מניחים בצד להצטננות בטמפרטורת חדר.

מכניסים את העוגות לתנור שחומם מראש

לחום 170 מעלות למשך 30-40 דקות

או עד שהמאפה אפוי גם במרכז בודקים בעזרת קיסם שלא בצקי מבפנים,

מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ סוכר ומצננים.

העוגות במיטבם יום יומיים אחרי אפיה,

ניתן להקפיא עטוף היטב ולהפשיר בטמפרטורת חדר.

מיני רוגעלך משאריות בצק ומלית.

***חמאת אגוזי לוז (לא חשוב של איזה חברה)

רוכשים בחניות טבע/מעדניות/שווקים/סופרים ומכולות מסויימים.

אפשר להחליף בממרח נוגט או נוטלה(יהיה יותר מתוק)

אפשר גם ממרח שקדים פיסטוק טחינה כמובן שהטעם משתנה בעקבות השינויים.



שלבי הכנה סרטונים ישמרו בהיילטס באינסטגרם

5329 צפיות0 תגובות
צרו איתי קשר

All Rights Reserved Chasi Segal @ Designed by Ann Shrayber

QueenOf Cake2.png