חיפוש
  • חסי סגל

חלת תפוח בדבש

ראש השנה מתקרב אלינו בצעדי ענק.

הכנתי חלת תפוח בדבש מושלמת שלגמרי תגנוב את ההצגה במרכז שולחן החג המשפחתי.



חלות תפוח בדבש

2 מגשי אלומניום 24-28 ס״מ GALA שופרסל

2 חלות

לבצק:

1 ק״ג קמח לבן מנופה

20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)

450 מ״ל מים בטמפרטורת חדר

100 מ״ל שמן (חצי כוס)

50 גרם דבש איכותי (5 כפות)

100 גרם סוכר (רבע כוס)

2 ביצים

כף מלח


ביצה להברשה

2 תפוחים אדומים

למילוי התפוחים אחרי אפיה:

4-5 כפות דבש

לזיגוג:

כף דבש + חצי כפית מים


אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה .

מניחים קמח שמרים סוכר שמן דבש ביצים.

מתחילים לערבל ומוסיפים מים.

אחרי כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית

מוסיפים מלח בודקים שהבצק רך ונעים ונפרד מדפנות הקערה.

אם הבצק מעט יבש מוסיפים כף שתיים של מים.

הוספת המים תלויה במזג אוויר ובסוגי קמח.

לשים במיקסר עוד כ7 דקות .

מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים את הבצק.

מכסים במגבת את הקערה ומתפיחים שעה.

לתפוחים:

חותכים כל תפוח בחלק העליון מרוקנים את פנים התפוח בעזרת כף קפיצית קטנה/כפית קטנה מטפטפים כמה טיפות מיץ לימון על התפוחים שלא ישחירו.

ומניחים בצד. (סרטון הכנה בקישור)

מחלקים את הבצק ל9 כדורים (90 גרם)

ו7 כדורים קטנים (45 גרם)

מכדררים לכדורים חלקים.


משמנים את התבנית ומניחים את התפוח במרכז ללא המכסה) את מכסה התפוח אופים 5 דקות בלבד,

מסדרים סביב התפוח את כדורי הבצק בתמונה.

ממשיכים עם התבנית השניה.

מתפיחים שעה מכוסה בטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ל190 מעלות


מברישים בביצה ומכניסים לתנור.

אופים במשך 20-25 דקות או עד שזהוב ואפוי.

מוציאים מהתנור מזגגים בציפוי הדבש.

מצננים ומוזגים דבש בתוך התפוח.

החלה במיטבה ביום ההכנה.

אפשר להקפיא ללא זיגוג הדבש והתפוח עטופה היטב.

מפשירים ומחוממים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות

10 דקות ומגישים.


לסרטונים נוספים ושלבי הכנה הקליקו כאן


לרכישת המצרכים בלינק המצורף 👇🏻


2133 צפיות1 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול